‘Ajax bereikt principeakkoord met Brighton over transfer Kudus’

Ajax heeft een principeakkoord bereikt met Brighton & Hove Albion over een transfer voor Mohammed Kudus, zo meldt althans The Athletic. Ajax zou een transfersom van zo’n veertig miljoen euro ontvangen. De 23-jarige Ghanees zou, volgens het Engelse medium, zelf ook dicht bij een persoonlijk akkoord zijn met Brighton.

Na drie seizoenen bij Ajax wil Kudus een stap maken, zo liet hij al duidelijk doorschemeren. Vorig jaar zag de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder een transfer naar Everton op het laatste moment afketsen. Met zijn overgang naar Brighton komt Kudus terecht bij een van de revelaties van het afgelopen seizoen in de Premier League. De club eindigde na een uitstekend seizoen als zesde. Daarmee plaatste de club zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de Europa League. Kudus komt op voorspraak van manager Roberto De Zerbi, die de Afrikaan bestempelde tot topdoelwit.

Kudus kan bij Brighton worden gezien als de opvolger van Alexis Mac Allister. De Argentijnse wereldkampioen liet Brighton deze zomer achter zich voor een avontuur bij Liverpool. De transfer van Kudus naar Brighton werd eerder door Fabrizio Romano bestempeld als ‘geen gemakkelijk opgave’. Brighton schudt het eveneens geïnteresseerde Chelsea af. Ook Arsenal had Kudus op een shortlist staan, maar the Gunners werden deze zomer niet concreet.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Gelukkig weer een hoop geld binnen🤑 maar zouden we van dit seizoen nog potten kunnen breken in de competitie of gaan we vechten om niet in de keuken comp. terecht te komen ik heb er in ieder geval weinig vertrouwen in.

Comments are closed.