‘Zirkzee serieus kandidaat bij Ajax’

Joshua Zirkzee is bij Ajax een serieuze kandidaat om de spitspositie te komen versterken, zo weet het Duitse Sky Sport te melden. Ajax wil sowieso naast Brian Brobbey een tweede spits aantrekken nu het ook afscheid heeft genomen van de gehuurde Lorenzo Lucca. Maandag werd Ajax al gelinkt aan Fábio Silva, die door PSV wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

De geruchten over twee andere opties; de Bundesliga-spitsen André Silva (RB Leipzig) als Dodi Lukébakio (Hertha BSC), drukt Sky de kop in. “Zowel André Silva als Dodi Lukébakio is geen optie voor Ajax”, aldus de Duitse journalist Florian Plettenberg.

Ajax werd de afgelopen jaren vaker aan de inmiddels 22-jarige Zirkzee gelinkt. Of Zirkzee inderdaad als optie wordt gezien van Ajax valt te betwijfelen. Hij kende een uiterst moeizaam eerste seizoen in Italië bij Bologna, waarin hij geen basisplaats wist af te dwingen. Hij moet het vooral stellen met invalbeurten achter eerste keus Marko Arnautovic en staat op slechts achttien optredens in de competitie. Dertien daarvan waren als invaller. Zirkzee scoorde in de Serie A slechts één keer en gaf twee assists. Bij Bologna, dat vorig jaar 8,5 miljoen euro overmaakte aan Bayern München voor zijn diensten, ligt hij vast tot medio 2026.

Related posts