‘Rijkaard pleit voor aanblijven Heitinga maar Mislintat lijkt op zoek naar nieuwe hoofdtrainer’

Frank Rijkaard hoopt dat John Heitinga volgend seizoen opnieuw de kans krijgt als hoofdtrainer van Ajax. ”Mijns inziens heeft John Heitinga het bij Ajax goed gedaan’, aldus de voormalig speler van onder andere Ajax tegenover De Telegraaf. ‘Het ging onder Schreuder helaas niet goed met Ajax. En daarom heeft de club John gevraagd het halverwege het seizoen over te nemen. John is dat risico aangegaan. Met zijn komst zijn de resultaten in eerste instantie verbeterd. Dus wat mij betreft, verdient hij het als kind van de club om als hoofdtrainer aan een nieuw seizoen te beginnen.’ De Telegraaf schrijft dat ook de bepalende spelers van Ajax intern en extern hebben aangegeven dat ze met Heitinga doorwillen.

Volgens De Telegraaf is Sven Mislintat, directeur voetbalzaken bij Ajax, echter op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. ‘De geluiden zijn hoorbaar dat de nieuwe Duitse technisch directeur Sven Mislintat bij Ajax op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen’, aldus De Telegraaf. Eind januari werd Heitinga aangesteld als de vervanger van de ontslagen Alfred Schreuder, maar het is nog altijd onduidelijk of hij ook volgend seizoen de eindverantwoordelijke is.

Related posts