Live FC Groningen – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax zondag om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend twee tekeningen winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
FC Groningen – Ajax staat voor de 43ste keer op het programma en daarvan wist Ajax 27 keer de drie punten te pakken in het hoge noorden. Vorig seizoen won Ajax met 1-3 door doelpunten van Klaassen, Tadic en Berghuis. Dit seioen eindigde de thuiswedstrijd in een 6-1 overwinning voor Ajax. FC Groningen degradeerde afgelopen zondag uit de Eredivisie.

Manschot aangesteld als arbiter
Jeroen Manschot is door de KNVB aangesteld als arbiter voor deze wedstrijd. Manschot krijgt in de Euroborg assistentie van grensrechters Roy de Nas en Rens Bluemink en vierde official Stan Teuben. Sander van Eijk fungeert vanuit Zeist als VAR.

Berghuis lijkt nog niet fit, Kudus twijfelgeval
Steven Berghuis lijkt nog niet geheel verlost van zijn blessure waardoor John Heitinga in dezelfde basisopstelling zal aantreden als in de wedstrijd tegen AZ. Heitinga liet vandaag weten dat Kudus nog een twijfelgeval is maar waarschijnlijk start de Ghanees vanaf de rechterkant. Brian Brobbey zal de centrumspits zijn en hij wordt aan de linkerkant geflankeerd door Steven Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Edson Álvarez, Jorrel Hato, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Brian Brobbey, Steven Bergwijn.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts