Schreuder: ‘We kunnen wel een impuls in de selectie gebruiken’

Alfred Schreuder ligt onder vuur. De trainer lijkt Ajax maar niet aan het voetballen te krijgen. Sterker nog; het lijkt alleen maar steeds slechter te gaan gedurende de eerste seizoensheft. Schreuder kijkt niet met de beste gevoelens terug op de afgelopen periode en in de ogen van de oefenmeester kan zijn selectie wel een versterking gebruiken.

Na afloop van het duel met FC Emmen – dat eindigde in een teleurstellend 3-3 gelijkspel werd Schreuder gevraagd aan hoeveel aankopen hij denkt in de komende winter. ‘Ik ga niet in getallen praten. We moeten de boel binnenskamers evalueren en dan kijken wat er wel en niet mogelijk is. Uiteindelijk vind ik wel dat we een impuls in de selectie kunnen gebruiken’, aldus Schreuder tegenover De Telegraaf.

Ajax staat op dit moment tweede in de Eredivisie, terwijl het in de Champions League kansloos werd uitgeschakeld. Daarnaast zijn er ook zorgen over het spel dat Ajax de laatste tijd laat zien. Schreuder zelf laat weten niet te vrezen voor een ontslag. ‘Ik weet van het begin af aan waaraan ik ben begonnen. Maar ik weet ook hoe mechanismen in het voetbal werken. Vrezen doe ik niet.’

Schreuder erkent dat het qua resultaat in de afgelopen week ‘heel slecht’ is geweest. ‘Als ik naar woensdag terugga, had dat tegen Vitesse een heel dikke overwinning moeten zijn. En dan hadden we er voor Emmen-uit wel wat anders voor gestaan. In dat geval hadden we de eerste seizoenshelft heel goed kunnen afsluiten en nu is het heel slecht.’

In de komende periode zal iets moeten veranderen bij Ajax, zo weet ook Schreuder. De komende weken ligt echter alle stil. Misschien wel goed voor Schreuder en Ajax om de boel even goed te evalueren. Scheuder zelf weet dat ook. ‘Dat is een beetje dubbel. Het liefst wil je zo snel mogelijk met het team verder om ons te herstellen. Maar de realiteit is anders. Dus dat moeten we accepteren.”

Related posts