Veranderingen in RvC Ajax, Van der Sar herbenoemd als algemeen directeur

De clubleiding van Ajax is voornemens Edwin van der Sar te herbenoemen als algemeen directeur. De club heeft dat bekendgemaakt op de Vergadering van Aandeelhouders (AVA). Van der Sar bekleedt de functie sinds 2016 al en zal dat sowieso blijven tot de zomer van 2025. 

Maurits Hendriks is tevens benoemd als statutair bestuurder. Hij is sinds 19 september van dit jaar in dienst als Chief Sports Officer (CSO). Zijn benoeming loopt vanaf 11 november 2022 tot aan 15 november 2024. Tijdens de vergadering deelde President-Commissaris Leen Meijaard mee dat hij niet voornemens is zijn tweede termijn, die loopt tot en met de AVA van november 2023, met een derde termijn te verlengen. Verder is Cees van Oevelen benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Hij volgt Ernst Ligthart op, die sinds 14 december 2012 lid was van de RvC en met ingang van heden is afgetreden.

Related posts