Live Ajax – SC Heerenveen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – SC Heerenveen staat voor de dertigste keer op het programma en daarvan wist Ajax 23 keer de punten in Amsterdam te houden. SC Heerenveen wist in totaal vier keer de drie punten te pakken en de laatste keer was in 2009 (0-1). Toenmalig coach Marco van Basten werd die avond toen door een Ajax-supporter voor ‘pannenkoek’ uitgemaakt. SC Heerenveen vinden we terug op een vijfde plaats met negen punten uit vijf wedstrijden. Ajax is koploper met vijftien punten uit negen wedstrijden. Vorig seizoen won Ajax met 5-0 en dat was tevens de wedstrijd waarin de 36ste landstitel werd behaald.

Van de Graaf aangesteld als arbiter
Edwin van de Graaf is komende zaterdag de arbiter bij deze wedstrijd. Hij wordt in de Johan Cruijff Aren geassisteerd door grensrechters Freek Vandeursen en Don Frijn. Danny Makkelie is de VAR in Zeist. Ajax – SC Heerenveen begint zaterdag om 18:45 uur

Ajax staat tegen SC Heerenveen stil bij overlijden Piet Schrijvers
Ajax staat komende zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen uitgebreid stil bij het overlijden Piet Schrijvers. ‘De Beer van De Meer’, zoals een bijnaam van hem luidde, speelde maar liefst 356 wedstrijden voor Ajax. Schrijvers vierde als Ajacied vijf landskampioenschappen. Hij worstelde de laatste jaren met zijn gezondheid en overleed afgelopen woensdag op 75-jarige leeftijd.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts