Ajax steviger aan kop na 3-0 winst op Heracles Almelo

Ajax heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van het puntverlies van PSV dat zaterdagavond onderuit ging tegen AZ (1-2). De Ajacieden wonnen de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-0 en staan nu op een voorsprong van vijf punten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Erim ten Hag had voor het duel met Heracles een basisplaats ingeruimd voor Davy Klaassen. Hij verving de geblesseerde Ryan Gravenberch. Sébastien Haller keerde ook terug in de basis. De spits werd anderhalve week geleden met Ivoorkust uitgeschakeld op de Afrika Cup en is dus weer terug bij zijn club. Ook waren er de afgelopen week geruchten dat Martinez en Alvarez met een blessure zouden zijn teruggekeerd van een interland maar beide spelers konden gewoon aan de aftrap beginnen. Ajax begon sterk aan het duel en de bezoekers uit Almelo konden alleen maar toekijken hoe Davy Klaassen na twintig minuten de 1-0 op het scorebord schoot. In het vervolg van de wedstrijd heerste Ajax maar meer doelpunten vielen er niet. Ook na rust speelde Ajax sterk en na een assist van Dusan Tadic prikte Sebastien Haller de 2-0 binnen. Voor Tadic was het overigens alweer zijn vijftiende assist van het seizoen. Na het tweede doelpunt besloot Ten Hag Kenneth Taylor in de ploeg te brengen voor Steven Berghuis en dat bleek een uitstekende keuze. Amper twee minuten later tekende hij namelijk met een hard schot voor zijn eerste Eredivisie-doelpunt. In de Johan Cruijff Arena werd er uiteindelijk ook nog even gebruik gemaakt van de VAR want nadat Danilo onderuit ging in de zestien besloot de VAR in te grijpen. Scheidsrechter Manschot ging naar het scherm en gaf Ajax een strafschop. Echter zag Tadic zijn inzet gekeerd door Blaswich maar was de overwinning een feit en heeft Ajax inmiddels de koppositie steviger in handen met een voorsprong van vijf punten op PSV.

Ajax – Heracles Almelo 3-0 (1-0)
’22 Klaassen 1-0
’55 Haller 2-0
’65 Taylor 3-0

Scheidsrechter: Manschot
Toeschouwers: 15.750
Gele kaarten: Alvarez, Antony (Ajax), Sierhuis, Bakboord (Heracles)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Daley Blind, (/71 Nico Tagliafico), Lisandro Martinez, (/63 Perr Schuurs), Jurrien Timber, Noussair Mazraoui, (/81 Devyne Rensch), Edson Álvarez, Steven Berghuis, (/63 Kenneth Taylor), Davy Klaassen, Antony, (/71 Danilo), Sebastien Haller, Dusan Tadic

Opstelling Heracles: Blaswich, Quagliata, Knoester, Rente, Bakboord, (/84 Sonnenberg), Kiomourtzoglou, De la Torre, (/46 Bakis), Schoofs, Laursen, (/84 Szoke),  Sierhuis, Basacikoglu (/66 Fadiga)

Related posts