Kabinet gaat waarschijnlijk melden dat stadions weer voor een derde gevuld mogen

Het kabinet maakt woensdag waarschijnlijk bekend dat er weer toeschouwers zijn toegestaan bij sportwedstrijden, zo melden bronnen rond het kabinet aan De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Daaraan worden wel strenge voorwaarden gesteld, want slechts een derde van de capaciteit van een stadion mag worden benut. De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn al sinds vrijdag 12 november leeg.

Het lijkt erop dat stadions net als de horeca en cultuur te maken krijgen met een sluitingstijd van 22.00 uur. De KNVB zal om die reden waarschijnlijk geen wedstrijden ná 20.00 uur laten beginnen, zodat kan worden voldaan aan die sluitingstijd. De bedoeling is om wederom te gaan werken met het coronatoegangsbewijs (3G). Hoe het zit met het Champions League duel van Ajax tegen Benfica is nog niet duidelijk. Wellicht zijn tegen die tijd de maatregelen alweer gewijzigd.

Related posts