Ajax verslikt zich in ArenA ook tegen AZ: 1-2

Ajax heeft zondagmiddag verrassend een nederlaag geleden in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA ging AZ er met de zege vandoor: 1-2.

Basis voor de nederlaag lag eigenlijk in de eerste helft waarin Ajax geen enkel schot op doel wist te produceren. Ook AZ had eigenlijk geen enkele kans en beperkte zich, net als eigenlijk alle tegenstanders in de Eredivisie, louter tot verdedigen. Direct na rust had Dusan Tadic de 1-0 op de schoen, maar hij mikte over. In de 50e minuut kwamen de Alkmaarders verrassend aan de leiding. Yukinari Sugawara stond net geen buitenspel en onfortuinlijk belandde de bal uiteindelijk bij Vangelos Pavlidis die kiezelhard de bal achter keeper Remko Pasveer knalde: 0-1.

Een paar minuten later zag AZ een goal van Owen Wijndal afgekeurd worden wegens buitenspel. Sébastien Haller kreeg na een uur spelen de beste kans voor Ajax. In vrije positie kopte hij op recht op doelman Peter Vindahl Jensen. In de rebound kreeg de aanvaller nog een betere kans, maar ook die kans was niet besteed aan de Ajax-spits. Na een reeks aanvallen van Ajax-zijde kwam in de 73e minuut toch de verdiende gelijkmaker. Tadic vond randje buitenspel de meegelopen Haller, die voor open doel de 1-1 aantekende.

AZ leek aangeslagen en Ajax ging vol voor de zege. AZ-goalie Vindahl Jensen moest meermaals in actie komen. Zo maakte Haller bijna de 2-1, maar tike hij de bal net naast. Verrassend genoeg viel de goal weer aan de andere kant. Wijndal zag – op de achterlijn – Zakaria Aboukhlal vrijstaan en de invaller tikte beheerst binnen: 1-2. Ajax drukte nog wel, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Al dacht Perr Schuurs de 2-2 te maken, maar Haller stond buitenspel en de gelijkmaker diep in blessuretijd ging niet door.

Ajax ziet door de nederlaag Feyenoord op gelijke punten komen, een week voor de Klassieker in de Kuip. PSV kan zondagavond zelfs koploper worden bij een zege bij NEC.

Ajax – AZ 1-2 (0-0)
50. Vangelis Pavlidis 0-1
73. Sébastien Haller 1-1
83. Zakaria Aboukhlal 1-2

Opstelling Ajax:
Pasveer; Rensch (58.Schuurs), Timber, Martínez, Blind; Álvarez (58.Klaassen), Berghuis (85.Danilo), Gravenberch; Antony, Haller, Tadić.

Opstelling AZ:
Vindahl Jensen; Witry (64.Beukema), Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Clasie; Sugawara, Pavlidis (64.Aboukhlal), Karlsson.

Related posts