Live Ajax – Willem II: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax start de vijftiende speelronde van de Eredivisie op donderdagavond met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteriestieken
Ajax – Willem II staat voor de 45ste keer op het programma en daarin was Ajax 39 keer te sterk voor de ploeg uit Tilburg. In 2019 wist Willem II de drie punten mee te nemen uit Amsterdam door doelpunten van Tresor en Dankerlui. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Ajax door doelpunten van Klaassen, Brobbey en Tadic. Willem II vinden we momenteel terug op een elfde plaats met achttien punten uit veertien wedstrijden. Ajax is koploper en heeft 33 punten uit veertien wedstrijden.

Van de Graaf aangesteld aks arbiter
Edwin van de Graaf is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Van de Graaf zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Schaap en Fikkert. Vierde official is Dieperink en Manschot zal fungeren als VAR. Ajax – Willem II begint donderdag om 21:00 uur.

Ajax – Willem II verplaatst naar donderdag
Met de confrontatie in de Johan Cruijff Arena wordt de vijftiende speelronde dus al zeer vroeg in gang gezet. Dat heeft alles te maken met de Champions League-clash van Ajax tegen Sporting Portugal van dinsdagavond 7 december. Ajax had in een eerder stadium al aangegeven aan de KNVB dat het de wedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december graag wil verplaatsten. De wedstrijd tegen Sporting had namelijk beslissend kunnen zijn of Ajax gaat overwinteren in de Champions League. Inmiddels is Ajax al zeker van groepswinst en heeft de KNVB besloten om de wedstrijd gewoon op donderdag te laten staan.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts