Engelse clubs trekken zich allemaal terug; Super League lijkt definitief van de baan

Alle Engelse clubs gaan zich terugtrekken uit het plan voor het vormen van een Super League. Chelsea, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool volgen daarmee het voorbeeld van Manchester City, dat eerder op de dinsdagavond een statement publiceerde. Arsenal biedt zijn excuses aan en spreekt van ‘een fout’. Volgens Sky Italia is het project momenteel stopgezet. Mundo Deportivo meldt dat de Engelse clubs van de UEFA een aanzienlijk geldbedrag hebben ontvangen om de Super League de rug toe te keren. The Athletic meldt dat ook AC Milan zich terugtrekt. De Italiaanse topclub heeft nog geen statement naar buiten gebracht.

“Als gevolg van het luisteren naar jullie en de bredere voetbalgemeenschap in de afgelopen dagen trekken we ons terug van de voorgestelde Super League”, schrijft Arsenal in tweet. “We hebben een fout gemaakt, en we verontschuldigen ons ervoor.” De club heeft een open brief gepubliceerd aan de fans. Daarin schrijft Arsenal dat de afgelopen dagen opnieuw hebben laten zien hoe sterk de gevoelens van de fans voor de club en voor het voetbal zijn. “Daar hoefden we niet aan herinnerd te worden, maar de reactie van de supporters heeft ons de tijd gegeven om verder te reflecteren en er diep over na te denken.”

Ajax reageerde dinsdagavond direct om de commotie rondom de Super League. Ajax, dat zich maandagavond tegen de nieuwe competitie keerde, plaatste op twitter een bekende meme waarin het sentiment helder wordt weergegeven. De Super League is mogelijk aan het instorten, nu meerdere clubs twijfelen aan hun deelname en Manchester City zich formeel heeft teruggetrokken. De tweet van Ajax vergaarde binnen 30 minuten al 30.000 likes.

Related posts