Ajax wint van PEC Zwolle en heeft 35ste landstitel in vizier

Ajax heeft zondag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-2 gewonnen en aangezien eerder op de middag de confrontatie tussen PSV en Feyenoord eindigde in 1-1, kan Ajax de 35ste landstitel zo goed als zeker niet meer ontgaan. David Neres en Nico Tagliafico waren trefzeker in Zwolle.

Ajax kwam langzaam in het ritme en liet de thuisploeg nog even in de waan dat er iets te halen viel tegen de recordkampioen, maar na een klein half uur was het David Neres die de score wist te openen met een heerlijk geplaatst schot in de verre hoek. Tien minuten later werkte PEC mee aan de 0-2 want Saymak verprutste de bal op de rand zestien. Davy Klaassen reageerde alert, bracht Dusan Tadic in stelling, die op zijn beurt de opgestoomde Tagliafico vond die voor een open doel geen fout maakte. Tussendoor had Virgil Misidjan een goede PEC-kans gekregen, maar sluitpost Maarten Stekelenburg redde bekwaam. In de tweede helft geloofde Ajax het wel en ging het tempo omlaag, mede met het oog op de return van aanstaande donderdag in de Europa League tegen Young Boys. Toch kreeg Ajax de mogelijkheid om de score uit te breiden maar Haller en Klaassen waren niet gelukkig in de afronding. Erik ten Hag maakte volop gebruik van de vijf wissels want de trainer haalde in de rust David Neres en Devyne Rensch naar de kant voor Oussama Idrissi en Sean Klaiber. Ook Tagliafico, Klaassen en Tadic werden voortijdig naar de kant gehaald en vervangen door Jurgen Ekkelenkamp, Mohammed Kudus en Antony. Ook in het restant van de wedstrijd was Ajax oppermachtig, maar de Ajacieden vonden de marge van twee goals wel voldoende. Met de overwinning is er een grote stap gezet naar de 35ste landstitel want door het puntverlies van PSV heeft Ajax nu acht punten voorsprong en nog een inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht in het verschiet. Ajax is inmiddels 21 wedstrijden (in alle competities) ongeslagen.

PEC Zwolle – Ajax 0-2 (0-2)

’28 Neres 0-1
’38 Tagliafico 0-2

Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Huiberts (PEC Zwolle), Haller (Ajax)

Opstelling PEC Zwolle: Mous, Van Polen, Lam, Kersten, Paal, Reijnders, Saymak, Huiberts, (/73 Clement), Misidjan, (/64 Pherai), Buitink, (/64 Tedic), Manuel (/73 Van Duinen)

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Perr Schuurs, Nico Tagliafico, (/68 Jurgen Ekkelenkamp), Devyne Rensch, (/46 Sean Klaiber), Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Davy Klaassen. (/74 Mohammed Kudus), David Neres, (/46 Oussama Idrissi), Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, (/80 Antony), Sébastien Haller,

Related posts