Live Ajax – FC Groningen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondag een thuiswedstrijd en in de Johan Cruijff Arena komt FC Groningen op bezoek . Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – FC Groningen staat voor de 41ste keer op het programma en de laatste keer dat de bezoekers uit het hoge noorden er met de overwinning vandoor gingen was in 1994 in De Meer (0-2). Dit seizoen wist FC Groningen in de thuiswedstrijd wel te verrassen en won het met 1-0. De laatste twaalf edities werden allen door Ajax gewonnen. FC Groningen vinden we momenteel terug op een zesde plaats met 42 punten uit 24 wedstrijden. Ajax is koploper met 57 punten uit 23 wedstrijden.

Higler aangewezen als arbiter
Dennis Higler is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd. Higler zal in de Johan Cruijff Arena worden bijgestaan door de assistent-arbiters De Nas en Brondijk. Vierde official is Dieperink en Oostrom zal fungeren als VAR. Ajax – FC Groningen begint zondag om 12:15 uur.

Klaassen en Blind krijgen rust, Martinez en Kudus in de basis
De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op dit seizoen en dan is het logisch dat enkele spelers even hun rust moeten pakken. Voor aanstaande zondag heeft Erik ten Hag besloten om Davy Klaassen en Daley Blind die rust te gunnen. Beide spelers verlieten uit voorzorg vroegtijdig het veld in het gewonnen bekerduel tegen SC Heerenveen. Volgens het AD krijgt Mohammed Kudus hierdoor een plek op het middenveld en zal Lisandro Martinez starten als centrale verdediger.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Perr Schuurs, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Edson Álaverez, Mohammed Kudus, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts