ESPN: Promes keert definitief terug naar Spartak Moskou

Quincy Promes gaat Ajax definitief verlaten en kiest voor een terugkeer naar Spartak Moskou. Promes en Spartak waren al enige tijd akkoord maar nu zijn ook beide clubs tot overeenstemming gekomen, zo weet ESPN te melden. Met de transfer zou een bedrag van acht miljoen gemoeid zijn en wat door bonussen kan oplopen tot elf miljoen.

Ajax, dat de transfer nog wel moet bevestigen, nam Promes in de zomer van 2019 voor een bedrag van 15,7 miljoen euro over van Sevilla. Dit seizoen was Promes niet zeker van een basisplaats en raakte hij in opspraak toen hij werd opgepakt voor een steekincident. Promes zou inmiddels in het vliegtuig zijn gestapt om in Moskou een driejarig contract te gaan ondertekenen. In eerste instantie wilde Spartak weinig risico nemen met de betalingen, omdat de strafzaak rond Promes nog loopt, maar aangezien de Russische transfermarkt op het punt van sluiten staat heeft men de knoop toch doorgehakt en keert Promes terug bij de club waar hij van 2014 tot halverwege 2018 furore maakte. Promes verlaat Ajax met 53 wedstrijden (22 doelpunten en 6 assists) achter zijn naam.

Related posts