Haller speelgerechtigd voor duel van zondag tegen PSV

Sébastian Haller kan zondag al voor Ajax in actie komen tegen PSV. De spits is door Ajax op tijd aangemeld bij de KNVB en ook vrijgegeven door de FA, de Engelse voetbalbond, zo meldt onder meer de NOS. Of Haller zondag meteen in de basis begint tegen PSV is nog even afwachten. ‘Hij heeft net één keer meegetraind, dus dat gaan we de komende uren rustig bekijken’, aldus trainer Erik ten Hag tijdens de persconferentie.

Erik ten Hag is erg in zijn nopjes met de komst van Haller. Niet alleen vindt de trainer van Ajax de Frans-Ivoriaan een geweldige spits, maar daarnaast beschikt de aanvaller ook over de juiste persoonlijkheid en mentaliteit. ‘Sebas heeft een heel prettige persoonlijkheid, dat is dus heel fijn’, aldus Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. De oefenmeester geeft aan dat Haller enorm gevaarlijk is in de ‘box’. ‘Hij kan goals maken, maar ook voorbereiden. Hij is instaat om andere spelers beter te laten functioneren. Een teamspeler. Hij vecht voor de ploeg, heeft een goede spirit en is sociaal. Het is heel fijn om hem in ons team te hebben.’ Mentaal is hij ijzersterk. Onder druk is hij alleen maar beter. We hebben er alle vertrouwen in dat wij – Ajax – een hele goede aankoop hebben gedaan’, aldus Ten Hag.’

Ten Hag verwacht veel goals van Haller. ‘Bij Ajax – een ploeg die meestal op de helft van de tegenstander speelt – moet het goed komen. Deze stijl past hem beter. Dichter tegen de box aan, met creatieve spelers om zich heen. Daar houdt hij van. Hij gaat tot zijn recht komen in ons combinatiespel. Bij balverlies doet hij zijn werk. In het druk zetten en het doorjagen. Dan bedoel ik dat hij er niet alleen bereid voor is, maar dat hij ook het inzicht heeft. Het is een speler waar we lang op gewacht hebben.’

Opvallend aan Haller is ook dat hij bijna nooit geblesseerd is. ‘Dat neem je mee in het scoutingsproces. Dat is genetisch bepaald, maar het heeft ook te maken met zijn houding. Hij is een op en top professional. Mede daardoor is hij zelden tot nooit geblesseerd’, aldus Ten Hag, die dat laatste voor de zekerheid even snel ‘afklopt’.

Related posts