Live Ajax – Liverpool: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax begint op woensdagavond aan de groepsfase van de Champions League en doet dat met een thuiswedstrijd tegen Liverpool. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in de historie slechts drie keer tegen Liverpool. In het seizoen 1966/1967 troffen beide elftallen elkaar in de toenmalige Europa Cup 1. Ajax won de thuiswedstrijd met 5-1 (de alom bekende mistwedstrijd) en speelde een week later met 2-2 gelijk in de return. In 2003 speelde Ajax een oefenwedstrijd tegen Liverpool en die eindigde in 0-0.

Brych aangesteld als arbiter
De UEFA heeft Felix Brych aangesteld als leidsman voor deze wedstrijd. De Duitse arbiter is alles behalve een onbekende voor Ajax. De Duitser floot onder andere de laatste uitwedstrijd van Ajax in de Champions League tegen Lille OSC (0-2 winst). Brych floot ook het legendarische duel van Ajax in de in de halve finale van de Champions League thuis tegen Tottenham Hotspur (2-3 verlies) en de eveneens legendarische pot Real Madrid – Ajax (1-4) op 5 maart 2019

Antony mist wedstrijd 
Het was al een aantal dagen bekend dat Liverpool kampt met veel blessures waaronder Virgil van Dijk die voor langere tijd is uitgeschakeld. Maar ook Ajax komt vandaag met slecht nieuws want Antony moet het duel met Liverpool missen. Trainer Erik ten Hag wilde niet aangeven of Antony eventueel corona heeft opgelopen. ‘Daar doen we geen uitspraken over. Hij is er niet bij, hij is niet fit’. Ook Jurriën Timber mist het affiche met The Reds. Over de opstelling liet Ten Hag nog niet veel los maar naar verwachting zal hij weer de Champions League variant hanteren met Dusan Tadic in de spits.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts