Rutte over voetbalsupporters in corona-tijd: ‘Je moet gewoon zitten en je bek houden’

Mark Rutte liet zich zondag in niet mis te verstane woorden uit over de voetbalsupporters die afgelopen zondagmiddag aan het schreeuwen waren tijdens de wedstrijd Feyenoord – FC Twente. ‘Het is gewoon dom. Hiermee krijgen we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op. Je moet gewoon je bek houden als je er zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen’, aldus een geïrriteerde Rutte tegenover RTL Nieuws. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam dreigt inmiddels via een schriftelijk bericht aan Feyenoord over een mogelijk lege Kuip.

‘Zitten en je bek houden’ is leuk voor bioscoopbezoekers of een bezoek aan het theater maar  voetbal is passie en emotie. Je club aanmoedigen, spreekkoren en juichen bij een doelpunt. Een wedstrijd beleven. Begrijpelijk dat de meeste echte supporters die voor al deze laatste zaken naar het stadion komen nu maar thuis blijven. Alles beter dan je te gedragen als een etalagepop. ‘Muil houden en betalen’. Veel supporters bedanken daar voor, gaan bewust daarom niet naar het stadion en wachten dan maar op betere tijden, dat is ook een keuze.

Related posts