Van Praag woest op AZ: ‘Ze hebben een heel sneaky spel gespeeld.’

Michael van Praag, bestuurslid van de UEFA en voormalig KNVB-voorzitter is woest op AZ. Niet zozeer omdat de Alkmaarse club bleef strijden voor een beter Champions League-ticket, wel om de manier waarop. ,,Ze hebben een heel sneaky spel gespeeld”, aldus Van Praag in een interview met het Algemeen Dagblad. ,,Ze waren nog dagelijks met onder meer Ajax en de KNVB in gesprek over het coronadossier in het betaalde voetbal, terwijl ze ondertussen al contact opnamen met de UEFA om protest aan te tekenen over de afwikkeling van de competitie. Ik moest dat zelf ook in de krant lezen.

,,Als bestuurslid van de UEFA bezie ik kwesties tussen Nederlandse clubs en de KNVB van gepaste afstand, maar ik werd hier vanuit het buitenland op aangesproken. Collega’s vroegen of dat in Nederland altijd zo ging, dat clubs de UEFA stiekem benaderen, achter de rug van de nationale bond en collega-clubs om. En hoe het kwam dat ik er niets vanaf wist. Het enige wat ik toen heb gedaan, is Robert Eenhoorn een kort privémailtje sturen, zonder ook maar iemand in CC. Daarin heb ik gezegd dat ik de handelswijze van AZ niet netjes vond – en dat zo’n strategie contraproductief werkt. Niets meer en niets minder.’’

AZ was het niet eens met het besluit van de KNVB om Ajax uit te roepen tot de nummer één van Nederland. AZ vond dat niet het doelsaldo, maar het onderlinge resultaat de doorslag moest geven. AZ stelde vragen aan de UEFA, waarna de Europese voetbalbond niet eens de moeite nam antwoord te geven maar dat indirect deed door AZ gewoon in de koker te stoppen voor de loting van de tweede voorronde van de Champions League.

Related posts