Ajax lanceert digitaal ticketsysteem

Met ingang van het nieuwe seizoen lanceert Ajax het digitaal ticketsysteem. Dit betekent dat losse kaartjes niet langer uitgeprint hoeven te worden maar digitaal gescand kunnen worden bij de ingang. Hiervoor is wel nodig dat iedereen zich eerst opnieuw identificeert bij de club. Iedere seizoenkaarthouder ontvangt daar de komende weken een mail over. Als je geen seizoenkaart maar een clubcard hebt, krijg je nu nog geen bericht. Wel kun je je ook alvast identificeren door in te loggen op je account bij ‘Mijn Ajax‘.

De vernieuwde app maakt het mogelijk om kaartjes digitaal bij supporters te bezorgen, zo meldt AjaxLife. Hetzelfde geldt voor de seizoenkaart. Het is belangrijk dat je de Ajax App downloadt vanuit de App store of Google Playstore en installeert. Met puur het installeren van de Ajax App ben je er nog niet. Het is ook van belang om jezelf (weer) te identificeren bij de club.

Ajax is van plan de app in te zetten voor het stellen van de verplichte coronavragen. Op die manier kan de club nagaan wie er precies binnen zijn in het stadion. Zonder de benodigde identificatie kan de QR-code niet worden getoond. En die QR-code moet je weer scannen bij het poortje.

Hoe het dan zit als iemand anders op jou kaartje gaat ? AjaxLife zegt daar het volgende over: “Als alles straks in orde is gemaakt, geldt er nog een bijkomend voordeel: het delen van kaartjes met familie of vrienden wordt een stuk eenvoudiger en veiliger. Je kunt het digitale kaartje op ieder gewenst moment doorsturen naar iemand anders en de QR-code wordt pas geactiveerd rondom de wedstrijd”. Hoe dat dan zit met corona identificatie lijkt nog onduidelijk. Moeten familie/vrienden ook de Ajax-app hebben bijvoorbeeld?

Related posts