Ajax start seizoen met uitwedstrijd tegen Sparta

Ajax begint het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta, zo valt in het conceptprogramma van de KNVB te lezen. Op zondag 13 september zullen de Ajacieden om 14:30 uur aftrappen op Het Kasteel. De eerste thuiswedstrijd volgt op zaterdag 19 september en is RKC Waalwijk de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

De topduels zijn in het schema aan het begin van de tweede seizoenshelft geplaatst. Ajax speelt dan de thuiswedstrijden tegen PSV en Feyenoord en de uitwedstrijd tegen AZ. De laatste wedstrijd van het seizoen is voor Ajax een uitwedstrijd tegen Vitesse. De reden waarom de topduels pas in 2021 gespeeld worden, is omdat de KNVB hoopt dat tegen die tijd meer supporters de stadions weer in mogen. ‘We zijn er uiteindelijk in geslaagd om alle topduels, tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV, zo laat mogelijk in te plannen, wanneer we hopelijk weer in volle stadions kunnen spelen’, legt manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen uit. Vanmiddag zullen alle clubs het conceptprogramma bespreken maar de verwachting is dat er niet veel meer aan zal veranderen. Klik hier voor het complete programma.

Related posts