Coronatesten in Johan Cruijff Arena

De gemeente Amsterdam gaat samen met TNO, de Johan Cruijff Arena, het Rijksmuseum en theater- en musical producent Stage Entertainment coronatesten uitvoeren in het stadion van Ajax. Het doel is om tot landelijke oplossingen te komen in tijden van corona. 

Onderzocht wordt hoe met slimme technologie grotere groepen mensen veilig samen kunnen komen op drukbezochte locaties en bij publieksevenementen. Eén van de oplossingen die onderzocht zullen worden is de meest optimale bezoek- en vertrektijden kunnen bepalen, aan de hand van simulaties. Ook zal getest worden met apps die bezoekers adviseren over de drukte en het optimaliseren van looproutes. De gezondheid van bezoekers en burgers en het indammen van het coronavirus staan voorop maar hun privacy wordt zodra de technologie wordt gebruikt uiteraard gewaarborgd volgens wettelijke vereisten. Tijdens de testen zullen er daadwerkelijk mensen worden toegelaten tijdens evenementen. Ajax heeft al eerder aangegeven er niks voor te voelen om in een 1,5 meter stadion te spelen. Dat de Johan Cruijff Arena dit wel gaat uitzoeken laat Ajax aan het stadion zelf.

Related posts