There are no ads, please add some


‘Tagliafico wijst contractverlenging af en wil volgende stap maken’

Ajax heeft Nico Tagliafico een aanbod gedaan om zijn contract in Amsterdam te verlengen maar dat is door de speler en zijn zaakwaarnemer afgewezen, zo citeert het Zuid-Amerikaanse medium Muy Independiente. Tagliafico zou toe zijn aan een nieuwe stap in zijn loopbaan. Onder meer Arsenal, Atlético Madrid en zelfs FC Barcelona worden aan de Ajacied gelinkt.

‘We hebben een aanbod van Ajax voor contractverlenging afgewezen. Nico denkt dat het tijd is om een stap te zetten’, zo laat zaakwaarnemer Ricardo Schlieper weten op Twitter. Tagliafico kwam eind 2017 voor vier miljoen over van Independiente en werkte zich gelijk op tot basisspeler. Marc Overmars zal dan ook een flinke transfersom om de nek van de Argentijn hangen, aangezien bij het contracteren van Tagliafico is afgesproken dat er bij een nieuwe transfer zo’n vijftien procent van het bedrag boven de vijf miljoen euro doorgeschoven moet worden naar Independiente. Tagliafico staat overigens nog tot medio 2022 onder contract bij Ajax.

Bron: Twitter

Gerelateerde posts

59 reacties

 1. Zlatan4ever

  Als Nico weg gaat is dat een enorme aderlating voor Ajax.
  Hopelijk vangt Ajax er wel een hoop geld voor zodat ze gelijk weer kunnen investeren in een speler met de zelfde kwaliteit

   1. Bakkie

    Ben groot fan van Tagliafico, maar hij is gewoon toe aan een nieuwe stap. Dat heeft niks met zijn contractvoorwaarden te maken. Een eerder aanbod had ie misschien wel getekend, maar dan had ie nog steeds deze zomer weggeweest

  1. FrankiC

   Overmars’ vraagprijs schijnt 25 mio te zijn.
   Atlético Madrid bood (gisteren) 14 mio en dat heeft Ajac geweigerd. Bij Atletica is Hernández aan Bayern voor tachtig miljoen op (in media lees ik ook 160?)
   Nico heeft natuurlijk nog een comtract voor 3 jaar maar ook die Spaanse taal blijft trekken.

 2. Zlatan4ever

  Het blijft natuurlijk wel jammer wat voor prijs er ook betaald gaat worden….

  1. AjaxKat

   Het irritante is dat backs voor relatief weinig geld verkocht worden. Aan de andere kant is Nico (voor mij) op dit moment de beste linksback van de CL en (voor mij) op dit moment van de wereld. Ik weet geen betere nu. Misschien jullie?

   1. HURBIE

    Allemaal afwachten
    Die verhalen van die gaat en die komt duurt nog tot eind augustus
    Om moe van te worden
    We zien wel weer welke namen er volgend seizoen allemaal staan

  2. JohnDoe77

   Dat is het jammere van dit soort aankopen; net als Sanchez hebben ze niet echt een band met Ajax. Voor hen is dit de tussenstap, dat zie je bij spelers die ook in de jeugd zaten toch minder.

   1. Iamsterdam2015

    Tja helaas weet je dat bij aankoop van dit soort spelers. Als ze van buiten europa komen is Ajax een springplank naar de groete europeese clubs. Het succes van ajax in de CL is mooi en fijn en ook echt iets om trots op te zijn. Helaas heeft dit een prijs, je vangt er veel mee maar je verliest er nog veel meer mee.
    Het is voor clubs als Ajax en mindere maten psv mooi om zulke spelers in je selectie te hebben maar dat is altijd maar voor 1 a 2 seizoenen. Zit niks anders op Ajacieden dan uithuilen en opnieuw beginnen

  3. ajacied078

   zeker jammer. maja vind nico al het hele seizoen 1 van de betere. verzaakt nooit. dat zal de ‘grotere’ clubs ook opvallen. en de namen die vallen passen wel bij zijn speelstijl. zou atleti wel e3n goede club voor hem vinden. argentijnse trainer. mooi nieuw stadion. goede mooie vaste aamhang. spaans klimaat.

 3. Mr Ajax

  Echt balen als die gaat, wel goed signaal vanuit ajax om te verlengen, weten we meteen waar we staan

 4. EugAjax

  Vreselijk balen als dit waar is ! Nico is mega speler. Niemand is onmisbaar, maar Nico wsl wel! Hopelijk schrikken de clubs van de vraagprijs, want ik wil hem volgend seizoen nog steeds in ons shirt bewonderen!

  1. Litmanen

   Hij gaat echt weg Eug. Of hij nu zijn nieuwe aanbod weigert of dat hij dat vier maanden geleden had gedaan, hij liet eindvorig seizoen al weten dat hij nog stappen wilde maken.
   Voor mij staat vast dat naast Frenkie ook De Ligt, Neres, Nico en Ziyech weggaan. Tenzij er voor Hakim niet een club komt met voldoende uitstraling. Ook vorig seizoen liet hij het aanbod van een aantal subtoppers lopen.
   Overigens, ook Mazra liet weten dat hij een stapje wil gaan maken. Dat is overigens niet echt een groot verlies.

   Dat Nico een heel groot verlies is werd in de wedstrijden zonder hem wel aangetoond.
   Als Ten Hag mag blijven bij het niet halen van de schaal, dan moet hij helemaal overnieuw beginnen. Geeft hem weer een jaar extra krediet. Dat vind ik dan wel heel jammer, want tactisch is het geen hoogvlieger. Zie bijvoorbeeld de wedstrijd tegen AZ.

   1. 1434

    Regel 4 : onzin. Regel 5: jij zei altijd dat er geen enkele club is geweest voor Ziyech. Regel 7: belachelijk. Dank voor je bijdrage weer. Deze reactie zal wel weer bij de nodige leden in het verkeerde keelgat schieten maar ik vind het zo wel helder. 👍

     1. 1434

      Ik sta gewoon op een degelijke 1 like hoor. Bassie en Adriaan staan samen op 56 nu. Fanzone is weer lekker bezig 😂

    1. dickst14

     Leugens en racisme zijn standard in zijn commentaren. Ik mis alleen dat Ajax met Veltman wel gewonnen had van AZ

   2. Prinsengracht

    Klitmanen, boek jij lekker een hotelkamer met Eug van Putten. En ga daar samen onzin verkondigen. Pfffff. Onkruid vergaat kennelijk echt niet.

    1. Emous1978

     Ik sprak pas guus hiddink en die vertelde dat ze samen bij hem in het tuinhuis woonden, de pop moest buiten blijven want klikmanen dulde geen concurentie.

   3. EugAjax

    Litmanen, ik heb in AjaxLife, dacht ik, gelezen dat Neres nu dermate tevreden is dat hij volgend seizoen wil blijven. Daar hou ik me maar even aan vast. Ik dacht aan drie spelers eerst maar gezien dit artikel zou Nico idd aansluiten. Dan vertrekken idd De Ligt, Frenkie, Nico en Ziyech. We gaan het zien het zal iig onrustige zomer worden.

    Of Ten Hag weggaat? Daar geloof ik niet in, ook niet bij mislopen kampioenschap. Die mannen uit het oosten, Overmars en Ten Hag, laten elkaar niet meer los schat ik in bij Ajax. Ik zelf ben geen groot fan van Ten Hag. We hebben wel veel mooie wedstrijden gezien. Maar van de week deelde ik zijn periode eens in in drie halve seizoenen.

    Eerste halve seizoen ronduit teleurstellend, tweede halve seizoen top (op psv uitwedstrijd na), maar nu derde halve seizoen zeer slecht en Ajax onwaardig ! Op natuurlijk die twee fantastische wedstrijden tegen Madrid na.

    We hebben 3(!) nederlagen geleden vanaf januari. En dan om laatste wedstrijd als voorbeeld te nemen.
    Dan stelt hij half fitte Ziyech op, die valt dan geblesseerd uit, kans was groot, en dan hoor ik hem na de wedstrijd praten alsof hij geen plan B had als dat zou gebeuren ! En dat zijn hele taktiek wegviel. Als je dan al zo een risico neemt moet je op zijn minst daarover nagedacht hebben lijkt me.

    Maar goed als hij straks met cup met grote oren in handen staat dan hoor je mij niet klagen verder 😄👍.

 5. Ajax 1

  Tot 2022 contract, dan vertellen dat hij nog een jaar moet blijven en volgende zomer weg mag.

   1. FrankiC

    @HDfan (wat voor fan ben je dan?)
    Welke club hem ook koopt, Nico is direct inzetbaar, dus een terughuurkoopconstructie is leuk bedacht maar daar gaat het niet van komen.

 6. Donderbol

  Echt jammer! Nico is echt een super speler. Altijd goed en speelt met passie!

 7. Wenen 1995

  Nico, volg het voorbeeld van Onana en lekker samen nog een seizoen knallen in NL en Europa, please!!!!

 8. Forever nr14

  Tranfers, contractverleningen, welles/nietes pffff staat er komende zondag eigenlijk een wedstrijd gepland?? Daarom pakken we geen prijzen!

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat ben ik wel met je eens Fnr14.. Zoveel randzaken, terwijl er nu 200% focus nodig is op de wedstrijd van zondag.. Ik hoop dat de spelers zo professioneel zijn om de randzaken te laten voor wat ze zijn.

  2. AFCABorne

   De hoofdprijs hebben we al tegen AZ weggegeven
   En tegen Juve hebben we eerlijk gezegd ook geen kans

     1. Donderbol

      Precies! Gelukkig doen we nog mee op alle fronten! Ben het wel eens dat echt volle focus nodig is voor die wedstrijd. Maar dan pakken we ze gewoon met 3-0

 9. Charka53

  Da’s minder zo’n speler met een over mijn lijk mentaliteit ga die maar eens vervangen maar ja dat is voetbal.

 10. AJAXForever61

  Eerst zien dan geloven, hoop ik! Maar het zit erin dat we deze topper kwijt gaan raken, zal niet meevallen om deze positie op dit level te vervangen, marc gewoon 50 milj vragen, dat schrikt af voor een back! Blijf maar een jaartje langer , net zo als onze zwarte kat!!

 11. -buitenkantje rechts-

  Volgende is Neres.. AC Milan schijnt al contact te hebben opgenomen..
  Zo heerlijk rustig rond Ziyech..👍

  1. FrankiC

   Groeneveld is ondertussen al gepolst als zijn opvolger. Neres is beter vervangbaar dan Ziyech, bedoel je wrs te zeggen 👍🏻

 12. Ajaxbest

  Jammer nico. Dat je zo snel weer weg gaat je had nog 2 jaar of 3 jaar bij ajax moeten voetballen

 13. a.p.

  ik vind het HEEL jammer!, maar begrijp je wensen, Nico je bent een Kanjer ! succes verder!

 14. HDfan

  Zeldzaam goede linksback, gaan we heel erg missen. Passie, inzet, gogme, professionaliteit, winnaarsmentaliteit en strijdlust. Al die elementen zul je opnieuw moeten aankopen. Zie je zelden in 1 persoon, dus de nieuwe spelers zullen iig samen al deze eigenschappen moeten hebben.

 15. Yindi02

  Toen dat vorig jaar ook speelde met Hakim werd deze hier door sommigen volledig afgezeken. Nico dus niet, krijgt zelfs veel begrip. Vreemd.

   1. Yindi02

    Diezelfde gedachten speelde ook bij mij direct een rol AB nadat ik bovenstaande reacties las. En daar snap ik dus weer helemaal niks van. Maar ja…..

    1. 1434

     Vooroordelen he terwijl Ziyech een van de meest sociale personen is binnen Die je kan bedenken. Maar ja, hij zegt wat hij vindt, gaat zijn eigen gang en laat zich niet leiden door “het volk”. Dan ziet men dat al snel als arrogant. Daarnaast verdomd hij het (gelukkig) om simpel te voetballen. Dat soort karakters zijn voor mij winnaars.

 16. Iedereen heeft een mening

  Jammer, had hem graag nog een jaar bij Ajax gezien. Begrijp zijn redenering wel. 27 jaar, hoe lang krijg je nog de kans om een toptransfer te maken. On ieder geval een genot om naar te kijken.

  1. FrankiC

   Je vergeet een kleingheidje: Er zal eerst zo’n 25 miljoen op tafel moeten komen….

 17. AFCABorne

  De hoofdprijs hebben we al tegen AZ weggegeven
  En tegen Juve hebben we eerlijk gezegd ook geen kans

 18. Joodjuh

  Gaan ze echt wel voor m betalen hoor want hij is veel meer waard. Nico weg, de Jong weg, de Ligt weg, Neres weg en Ziyech zal ook wel vertekken. Kortom er blijft niks over.

 19. 89_manon

  Mega speler, jammer, ajax verliest zijn sterke krachten, afwachten of de vervangers net zo sterk zullen zijn en worden.. de basis begon net terug te komen in het spel

Reageren is niet mogelijk.