Tagliafico in beeld bij Barcelona maar Ajax meldt: ‘Geen enkele club heeft zich nog gemeld’

Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona serieuze interesse in Nicolás Tagliafico. Barcelona zou al verschillende gesprekken hebben gehad met Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van de 27-jarige verdediger. Hoewel hij al anderhalf jaar wordt gelinkt aan Atletico Madrid en ook Nico Tagliafico zelf onlangs heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carriere laat Ajax tegenover Voetbal International weten dat nog geen enkele club zich in Amsterdam heeft gemeld voor de verdediger. Ook FC Barcelona heeft zich dus nog niet gemeld bij Ajax. De transfermarkt is nog niet open en zodoende hebben clubs nog volop de tijd om zich alsnog te melden bij Ajax. Volgens Ajax zullen clubs zich pas in Amsterdam melden als clubs duidelijkheid hebben over dit seizoen en Champions League-voetbal in verband met de corona-crisis.

Barcelona zou hem graag in huis willen halen als vervanger van Júnior Firpo, die op de nominatie staat om het Camp Nou komende zomer te verlaten. Tagliafico moet bij Barça de nieuwe linksback worden die de concurrentiestrijd moet aangaan met Jordi Alba. Laatstgenoemde is al jarenlang de vaste linksachter van Barcelona en heeft binnen de lijnen een goede klik met Lionel Messi. Laatstgenoemde kent Tagliafico van de nationale ploeg van Argentinië, waar de twee al diverse interlands samen op het veld stonden. Bij Barcelona zou hij herenigd worden met Frenkie de Jong, die Ajax afgelopen zomer al verliet voor de Catalanen.


Tagliafico is inmiddels 25-voudig international en speelt sinds januari 2018 voor Ajax. Hij heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld. Zijn contract in Amsterdam loopt nog door tot medio 2022.

Related posts