Kicker: ‘Ajax heeft interesse in Freiburg-doelman Schwolow’

Alexander Schwolow is in beeld bij Ajax, zo weet het Duitse Kicker vandaag te melden. Volgens het belangrijkste voetbaltijdschrift van Duitsland is de doelman van SC Freiburg zowel bij Ajax als bij het Protugese Benfica in beeld. De 27-jarige Schwolow heeft nog een doorlopend contract voor twee seizoen en maar beschikt naar verluidt over een transferclausule in zijn contract van 8 miljoen euro.

Schwolow staat sinds 2012 bij SC Freiburg onder contract en mag zich sinds 2015/16 eerste doelman van de Bundesliga-club noemen. De voormalig Duits jeugdinternational wordt in eigen land als een betrouwbare doelman gezien en speelt dan ook een belangrijke rol in de huidige zevende plaats van Freiburg. Het is vooral de transferclausule die Schwolow in der Corona-Krise aantrekkelijk voor andere clubs maakt.

Ajax houdt serieus rekening met het vertrek van André Onana. Met name Newcastle United zou concrete belangstelling hebben. Schwolow werd eerder met een binnenlandse transfer in verband gebracht. Borussia Dortmund en RB Leipzig toonden naar verluidt interesse, maar de keeper zag zelf niets in het vooruitzicht om als tweede doelman te worden aangetrokken. De interesse van Schalke 04 is actueel, in verband met het vertrek van Alexander Nübel naar Bayern München, maar de club uit Gelsenkichen ontbeert financiële middelen om Schwolow aan te trekken.

Benfica is ook dringend op zoek naar een nieuwe doelman. Eerste doelman Odysseas Vlachodimos geniet volop interesse van buitenlandse clubs. Ajax nam onlangs afscheid van reservekeeper Bruno Varela die het huurde van Benfica. Ajax besloot geen gebruik te maken van de mogelijkheid om de doelman definitief over te nemen van de Portugezen. Bij Benfica heeft men ook weinig vertrouwen in Varela als eerste doelman.

Related posts