Selectie en directie Ajax akkoord met inleveren salaris

Spelers, technische staf en directie van Ajax gaan salaris inleveren. Daarover bereikten de partijen (directie, trainer en spelersraad) vandaag met elkaar een akkoord, zo meldt het Algemeen Dagblad. Afgelopen vrijdag sloten de clubs met de spelersbonden een overeenstemming over het korten op salarissen. Voor de top van de eredivisie zou het gaan om twintig procent. Of Ajax dit percentage ook hanteert, wil de club niet zeggen.

Namens de spelersraad bevestigt Daley Blind net als directie en trainers salaris in te leveren. ,,Ja, wij zijn solidair’’, aldus Blind. ,,De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis. Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend ook een bijdrage te leveren.” Onlangs liet Ajax al weten dat het ruim zestig miljoen euro misloopt als het komende seizoen in zijn geheel zonder publiek moet worden afgewerkt.

Related posts