Kabinet geeft vanavond persconferentie, UEFA vergadert 23 april verder

Het kabinet zal vanavond om 19:00 uur een persconferentie geven over de ontwikkelingen rondom het coronavirus wat inmiddels ook de betaald voetbalclubs hard begint te raken. De kans lijkt echter klein dat men met concrete stappen komt aangezien men al heeft aangegeven dat volgende week dinsdag zal worden bekeken of er een eventuele versoepeling zal plaatsvinden.

De kans daarop lijkt echter niet groot waardoor een verlenging van de huidige maatregelen voor de hand ligt. Gerald Haug, voorzitter van het Duitse wetenschappelijk instituut Leopoldina, liet afgelopen dinsdag weten dat er nog vele maanden en mogelijk zelfs anderhalf jaar niet voor volle tribunes gevoetbald kan worden. Volgens Haug zal er eerst een vaccin moeten worden gevonden voordat men weer met publiek kan spelen. De UEFA heeft voor volgende week donderdag een videogesprek aangekondigd met alle 55 lidstaten en vertegenwoordigers van het clubvoetbal. Men verwacht namelijk nog steeds dat het de competities komende zomer kan afronden, maar dan wel zonder publiek.

Zolang voetbal zonder publiek plaatsvindt, incasseert Ajax klap na klap. Over een heel seizoen genomen betekent dit scenario een geschat verlies van ongeveer 60 miljoen euro. Geen publiek betekent onder meer geen inkomsten uit zakelijke stoelen (14 miljoen), seizoenkaarten (13 miljoen), Losse kaarten (7 miljoen) en Europese recettes (17 miljoen).

Related posts