KNVB houdt voorlopig vast aan 6 april en schetst drie mogelijke scenario’s

De KNVB houdt qua planning vooralsnog gewoon 6 april aan als einddatum van de opgelegde maatregelen vanwege de coronacrisis, dat is de uitkomst van een overleg. Het advies van het RIVM is met betrekking tot sportverenigingen namelijk ongewijzigd gebleven, aldus de voetbalbond. Om die reden zijn de omstandigheden niet anders volgens de KNVB, ondanks de berichtgeving van de overheid van afgelopen maandag.

‘Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, willen wij wel eerst duidelijkheid hebben. Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden.”, zo  schrijft de KNVB op de eigen site. Voor topsport wordt er vooralsnog geen uitzondering gemaakt wat betreft de eerder gecommuniceerde maatregelen.

‘Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni. Wij volgen zoals eerder gezegd het advies van het RIVM, dat nu tot en met 6 april reikt. We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden dat waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar wel ook rekening mee moeten houden in onze scenario’s.’

De voetbalbond komt met 3 scenario’s. Hier wordt de komende periode verder mee gewerkt. Het gaat dan om de volgende mogelijkheden:
– De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek)
– De competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk van wat de UEFA beslist en alleen geldig voor het betaalde voetbal)
– De competities worden niet uitgespeeld

“Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities”, zegt onder meer KNVB-directeur Eric Gudde in het persbericht.

“De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af.” Over het verdere verloop van Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt daarom pas weer een besluit genomen in aanloop naar 6 april.

Related posts