Ajax moet MRI-scan afwachten maar moet vrezen voor ‘fikse’ hamstringblessure Promes

Ajax moet wederom vrezen voor een langdurige afwezigheid van Quincy Promes. De aanvaller kampte eerder dit seizoen al weken met een blessure. Zondagavond viel hij opnieuw geblesseerd uit in het thuisduel met PSV (1-0 overwinning). Volgens het Algemeen Dagblad vreest Promes een ‘fikse’ hamstringblessure. Promes zal maandag een MRI-scan laten maken, waarna duidelijk moet worden hoelang de Oranje-international uit de roulatie is.

“Ik wilde een hakbal doen en was nog op snelheid. Ik kan nu wel lopen gelukkig, maar ik denk dat ik wel schade heb. Ik voelde mijn hamstring en wist direct dat ik niet verder kon”, aldus de matchwinner. Het is mijn tweede blessure in mijn loopbaan en de tweede in korte tijd”, baalt Promes, die in december al enige tijd moest toekijken vanwege een kuitblessure. “Hoe dat kan? Geen idee. Ik ben zelf ook nog zoekende. Ik train mijn hele leven al hard. Het is niet zo dat ik nu harder train.”

Behalve Promes moesten ook Joël Veltman en Ryan Babel de wedstrijd tegen PSV vroegtijdig staken vanwege medische klachten. “Drie wissels waren nodig door blessures, dat is niet goed. En we zijn alle drie basisklanten, dat wordt een probleem”, beseft Promes.

Kenneth Perez op FoxSports hierover: “Ik weet niet wat ze hebben gedaan deze week na dat verlies tegen FC Groningen. Maar als je vandaag drie blessures krijgt, twee hamstrings en dan de knie van Veltman, en dan nog twee spelers hebt die ook op het randje van een blessure zitten, Donny van de Beek en Carel Eiting, dan is dat niet best…”

De blessures komen voor Ajax op een vervelend moment, aangezien er met een bekerduel met Vitesse en het bezoek aan FC Utrecht een drukke week aankomt voor de Amsterdammers. Over ruim twee weken staat bovendien de eerste wedstrijd in de Europa League tegen Getafe op het programma.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.