Ajax verslaat met moeite Telstar en bekert door

Gelukkig heeft Ajax vandaag de winst binnen gesleept maar erg makkelijk ging het niet. Het spel was zeker in het begin erg slordig wat voortkwam uit de druk die Telstar vanaf het begin inzette. Toch was het Ajax die in de 25ste minuut door Noa Lang, na goed voorbereidend werk van Donny van de Beek, op voorsprong kwam (0-1). Dit gaf de Ajacieden een dosis energie want drie minuten later was het Sergiño Dest die na een mooie aanval de bal boven in het doel knalde (0-2). De aansluittreffer kwam echter vlak voor rust door een hoekschop voor Telstar die door Frank Korpershoek met hoofd binnen geknikt werd (1-2).

Na de thee werd het verschil weer 2 punten omdat Dusan Tadic een zwabberbal op de doelman van Telstar afschoot. Hij had hier zoveel moeite mee dat Jurgen Ekkelenkamp de losgelaten bal eenvoudig kon verzilveren (1-3). De mooiste goal van deze avond werd door Dest gemaakt want hij krulde de bal met zeer veel gevoel in de kruising (1-4). De Velzenaren leken hierna gebroken maar kregen na een, wederom uit een hoekschop, treffer de moed terug (2-4).  De mooiste kans voor Ajax was de bal die Dusan Tadic van grote afstand op doel schoot omdat de doelman ver voor zijn doel stond. Helaas belandde de bal net op het dak van het doel. Door pure vechtlust wist de thuisploeg stand te houden en zelfs de aansluitingstreffer te maken (3-4). Ajax kreeg het de laatste minuten het zwaar te verduren en was zelfs genoodzaakt om tijd te gaan rekken. Telstar is hierdoor uitgeschakeld en bekert Ajax door. Zondag tegen ADO zal het toch wat beter moeten, zeker met de spelhervattingen, anders is de kans groot dat we de koppositie in de competitie verliezen.

Opstelling Telstar: Van der Maaten; Berenstein, Korpershoek, Benamar; Bronhorst (78′ Plet),  Pattynama; Najah, Gilmour, McGuane; Tavsan, Kharchouch

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Schuurs, Martínez, Mazraoui (75′ Veltman); Gravenberch, Ekkelenkamp, Van de Beek (90′ Eiting); Lang (90′ Hansen), Huntelaar, Tadic

Scoreverloop:

25′ Noa Lang 0-1
28′ Sergiño Dest 0-2
48′ Jurgen Ekkelenkamp 1-3
58′ Sergiño Dest 1-4
61′ Benamar 2-4
89′ Kharchouch 3-4

 

Related posts