Ajax verliest in slotfase van AZ

Ajax heeft op bezoek bij AZ de derde nederlaag in korte tijd geleden en ziet de ploeg uit Alkmaar nu langszij komen op de ranglijst. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel maar in de slotminuten wist Boadu alsnog te scoren. Ajax, dat vorige week al verloor van Willem II, had twee weken terug nog een riante voorsprong van zes punten op de ploeg van succestrainer Arne Slot.

Ajax begon in het ’openluchttheater’ in Alkmaar, waar voor het eerst sinds het dakdrama op 10 augustus weer werd gevoetbald, met een zeer gewijzigde opstelling. Daley Blind, Sergiño Dest en Nicolas Tagliafico ontbraken en dus waren er basisplaatsen voor Schuurs en Marin. Beide elftallen kregen in de eerste helft de kans om te scoren. Waar Joel Veltman met een afstanddschot het zijnet vond, had Myron Boadu na een snelle uitbraak te veel tijd nodig om uit te halen. De grootste kans was echter voor Donny van de Beek die een schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en kreeg Huntelaar uit een rebound de kans op de 0-1. Aan de andere kant zag Onana een indraaiende corner net langs de goede kant van de paal gaan. Met Tagliafico als invaller in de slotfase probeerde Ajax de wedstrijd weer in handen te krijgen, maar de druk van AZ bleef aanhouden. In de slotfase had Stijn Wuytens bij een Alkmaarse hoekschop de bal voor het intikken, maar de mee naar voren gekomen AZ-verdediger maaide langs de bal. Bij een corner in de laatste minuut was het wel raak. Boadu won een duel van Schuurs en kon bij de eerste paal van dichtbij raak koppen: 1-0 en dus was de rampweek voor Ajax compleet. De door blessures geplaagde ploeg van trainer Ten Hag speelt nog twee duels tot aan de winterstop: woensdag in de beker tegen Telstar en zondag in de Eredivisie de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

AZ – Ajax 1-0 (0-0)

’90 Boadu 1-0

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 20.000
Gele kaarten: Svensson, Clasie, Idrissi (AZ), Ziyech (Ajax)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners, De Wit; Stengs, Boadu, Idrissi (/90 Aboukhlal)

Opstelling Ajax: Andre Onana;  Joël Veltman, Perr Schuurs, Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui, (/90+3 Lassina Traore), Edson Álvarez, Donny van de Beek, Răzvan Marin, (/83 Nico Tagliafico), Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Wel jammer maar ik had niet meer verwacht jammer van dat ene foutje van Per die een goede pot speelde maar Haggie heeft het steeds over zijn breede selectie Mar dat val dan toch vies tegen het midden veld was ondermaats en onze sterren laten ook weer af weten ze zijn toe aan de winterstop.

Comments are closed.