Ajax bijna zeker van achtste finale na 0-2 winst in Lille (Incl foto’s)

Ajax staat op de drempel van de achtste finale van de Champions League nadat het zelf met 0-2 won op bezoek bij Lille en Valencia en Chelsea met 2-2 gelijkspeelden. Hakim Ziyech en Quincy Promes waren trefzeker in Lille en Ajax heeft op 10 december aan een gelijkspel tegen Valencia genoeg om te overwinteren in de Champions League.

Ajax begon uiterst voortvarend aan de wedstrijd en met Perr Schuurs en Lisandro Martinez als het centrale verdedigingsduo en Noussair Mazraoui op het middenveld stond na twee minuten al op voorsprong. Via een kluts met onder andere Van de Beek en Tadic kwam de bal bij Ziyech terecht en die twijfelde geen moment: 0-1. De thuisploeg kreeg kort daarna een grote kans op de gelijkmaker maar aangezien de ploeg moeite heeft met scoren werd ook deze kans verprutst. Jonathan Bamba schoot de bal over het doel van Onana. De op het middenveld spelende Mazraoui had niet zijn beste avond want nadat hij na een half uur een gele kaart kreeg ontsnapte hij kort voor rust aan zijn tweede toen hij Benjamin André vasthield. Voor trainer Erik ten Hag het sein om Mazraoui in de rust te vervangen door Alvarez.

In de tweede helft kreeg Lille opnieuw een grote kans maar Jonathan Ikoné, die voor een leeg doel stond, schoot hoog over. Ajax werd sterker en Noa Lang (ingevallen voor Labyad) en Hakim Ziyech kregen de kans op de 0-2 maar die maakte Promes uiteindelijk wel. Na een scherpe pass van Ziyech gleed Promes de bal tegen de touwen. Niet veel later scoorde Ziyech de 0-3 maar dat doelpunt werd afgekeurd aangezien Ziyech de bal met de arm beroerde, aldus de aanwezige VAR. Niettemin boekte Ajax een prima zege in Lille en staan alle seinen op groen om zich over twee weken te verzekeren van een plaats bij de zestien in de Champions League. Valencia zal dan de tegenstander zijn in de Johan Cruijff Arena waarbij een gelijkspel al volstaat om te overwinteren in de Champions League.

Lille OSC – Ajax 0-2 (0-1)
‘2 Ziyech 0-1
’59 Promes 0-2

Scheidsrechter: Brych (Dui)
Toeschouwers: 48.612
Gele kaarten: Mandava, Osimhen (Lille), Mazraoui (Ajax)

Opstelling Lille: Maignan; Djalo, Fonte, Gabriel; Celik, Andre, (/77 Sanches), Soumare, Bamba (/72 Araujo),  Yazici, (/82 Remy), Osimhen, Ikone

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sergiño Dest, Perr Schuurs, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Noussair Mazraoui, (/46 Edson Alvarez), Hakim Ziyech, (/85 Siem de Jong), Donny van de Beek, Quincy Promes,  Dusan Tadic, Zakaria Labyad (/45 Noa Lang)

Perr warmt zich op voor een prima avondje

De basiself tegen Lille

Heerlijk al na twee minuten de 0-1

Een heerlijk uitvak

Vlak voor rust moest Labyad zich laten vervangen

Bij dit gebaar weet je genoeg 🙂

Klasse Hakim!

De 0-3 in beeld maar helaas afgekeurd

Bedankt mannen op naar zondag

En dit is toch ook gaaf, Timber met zijn maatjes van Ajax O19

 

 

Related posts