Ajax simpel langs FC Utrecht: 4-0

Ajax heeft zondagmiddag met 4-0 gewonnen van FC Utrecht en dat was een meer dan terechte uitslag. Een in vorm stekend FC Utrecht kwam op bezoek in Amsterdam, maar de thuisploeg was een maatje te groot voor de bezoekers uit de Domstad.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk wat de intentie was van Ajax en de bezoekers uit Utrecht liepen achter de feiten aan. Met hoog druk zetten werd Ajax gevaarlijk en in eerste instantie stuitten Dusan Tadic en Daley Blind nog op doelman Maarten Paes en spatte de inzet van Lisandro Martinez uiteen op de paal. Maar na ee kwartier was het wel raak en schoot Donny van de Beek de 1-0 binnen. Tadic verdubbelde tien minuten later de voorsprong door een voorzet van Quincy Promes in het dak van het doel te schieten. Genieten was het in de Johan Cruijff Arena en nadat Donny van de Beek op slag van rust de 3-0 scoorde kon men met een gerust hart een biertje gaan halen op de omloop.

In de tweede helft was het opnieuw Ajax wat de klok sloeg en het was aan doelman Paes te danken dat de voorsprong niet verder werd uitgebouwd. Echter werd de doelman wel verslagen door een kopbal van Martinez en zo liep Ajax uit naar een 4-0 voorsprong. In het slot van de wedstrijd gaf Ajax nog wel enkele kansen weg maar daar wist FC Utrecht geen raad mee. Door de probleemloze overwinning staat Ajax nu negen punten los in de Eredivisie. Naaste belager AZ (26 punten) speelt om 20.00 uur nog een thuiswedstrijd tegen FC Emmen en nummer drie PSV (24 punten) verloor verrassend met 2-1 bij Willem II. FC Utrecht staat met 23 punten vierde.

Ajax – FC Utrecht 4-0 (3-0)
14. Van de Beek 1-0
24. Tadic 2-0
40. Van de Beek 3-0
66. Martinez 4-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 53,381

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui (55. Sergino Dest), Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, Martinez, Zakaria Labyad (76. Noa Lang), Donny van de Beek, Quincy Promes,  Dusan Tadic (69.Klaas-Jan Huntelaar), Hakim Ziyech

Opstelling FC Utrecht: Paes, Klaiber, Janssen, Hoogma, Van de Maarel, Van Overeem, Maher (73 .Troupee), Gustafson, Ramselaar (38. Joosten), Kerk (83. Cerny), Van de Streek

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Goede wedstrijd de mannen kwamen met de juiste instelling het veld op en lieten zien wie er recht heeft op drie punten , klasse en gefeliciteerd.
    En met de wetenschap dat pisvee weer drie punten kwijt is , is deze partij nog mooier.

Comments are closed.