Ajax met moeite langs stug RKC: 1-2

Ajax heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-2 gewonnen maar de mannen van Erik ten Hag hadden het vrij moeilijk in Waalwijk. Na de openingsgoal van Tadic vlak na rust kwam RKC op gelijke hoogte maar een pegel van Promes zorgde voor de uiteindelijke 1-2 overwinning.

RKC, met slechts een punt uit negen duels, begon voortvarend aan de wedstrijd en liet gelijk merken dat het er een mooie avond van wilde maken. De ploeg van Fred Grim koos constant voor de voetballende oplossing en daar had Ajax het vrij lastig mee. Al in de beginfase mocht Ajax van geluk spreken dat Clint Leemans de score niet opende met een fantastische vrije trap. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal terug het veld in en de waarschuwing was uitgedeeld. Vlak voor rust had Ziyech de kans om Ajax op voorsprong te zetten maar uiteindelijk ging hij voor eigen resultaat terwijl Huntelaar de bal voor het intikken had. Het was wellicht wel tekenend voor Ajax dat slordig speelde en geen oog had voor elkaar.

Na de thee kwam er een ander Ajax in het veld ondank dat Ten Hag geen wissel had toegepast maar wel een donderspeech in de kleedkamer. Die scherpte resulteerde al een minuut na de pauze in de openingsgoal. Sergino Dest vond Dusan Tadic bij de tweede paal. De Serviër kreeg de bal erin door de benen van RKC-doelman Etienne Vaessen. Na die goede fase zakte het niveau van Ajax weer terug en kwam RKC weer beter in de wedstrijd. Dat werd in de 64ste minuut beloond, toen Said Bakari de bal uit de kluts mee kreeg en in het Ajax-doel punterde: 1-1. Met de ingevallen Neres werd Ajax weer iets gevaarlijker voor het doel van de Waalwijkers en kopte Veltman op de lat. Uiteindelijk was het Quincy Promes die voor de tweede goal van de avond zorgde. Met een verwoestende knal spatte de bal via de onderkant van de lat in het doel. Darren Maatsen had in de slotfase de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet miraculeus van de doellijn gehaald worden door Sergino Dest en Daley Blind. Al met al een moeizaam avondje voor Ajax waarin de drie punten werden gepakt en het vizier kan worden gericht op de thuiswedstrijd tegen Chelsea van aanstaande woensdag.

RKC Waalwijk – Ajax 1-2 (0-0)

’46 Tadic 0-1
’63 Bakari 1-1
’76 Promes 1-2

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 7508
Gele kaarten: Spierings: RKC

Opstelling RKC: Vaessen, Gaari, Delcroix, Rienstra, Tahiri, Spierings, Mulder, Elbers, (/78 Sowe), Leemans, (/86 Vermeulen), Vente, (/64 Maatsen), Bakari.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/59 Perr Schuurs), Joel Veltman, Daley Blind, Sergino Dest, Donny van de Beek, Lisandro Martinez, Hakim Ziyech, (/59 David Neres), Quincy Promes, (/88 Edson Alvarez), Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Wat was het weer moeilijk maar ja drie punten zijn weer binnen en zoals meestal na zo’n klote partij spelen ze woensdag weer de sterren van de hemelen zijn we deze wedstrijd weer vergeten.

  2. nash1900

    Ja dit was echt zwaar slecht. Promes schiet hem lekker binnen maar verder niks laten zien aan de bal Neres neres neres. maar goed toch weer de drie punten. En twente uit zullen er denk geen supp mee mogen… vuurwerk op het veld gooien, damn wat een helden

Comments are closed.