Ajax hofleverancier voor WK onder-18 in Brazilië

Ajax zal voor de selectie Onder-18 dat in Brazilië deelneemt aan het WK het merendeel van de spelers leveren. Van de eenentwintig spelers zijn er acht afkomstig van Ajax terwijl de overige spelers van Chelsea, AZ, feyenoord, FC Groningen, TSG Hoffenheim, KRC Genk, Liverpool, Manchester City, NAC Breda, NEC en psv zijn. 

Op 28 oktober start Nederland met een wedstrijd tegen Japan en neemt het vervolgens op tegen Senegal en de Verenigde Staten. Ajax mist daardoor voor de UEFA Youth League tegen Chelsea wel een aantal spelers en bij de return in Londen moeten er ook veel verstek laten gaan. ‘Wij vinden het heel belangrijk dat jonge spelers meedoen aan een eindtoernooi. De individuele ontwikkeling staat voorop en de ervaring in een competitie is één, maar spelen op een eindtoernooi – en in dit geval het WK – is een stap verder en dus ontzettend belangrijk. Ajax op een goede manier vertegenwoordigen, het Nederlands elftal op een goede manier vertegenwoordigen en daar als club een groot aandeel in hebben, dat juichen we toe’, zei Said Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax in De Telegraaf. ‘Het is best een puzzel, we hebben de uitdagingen met de KNVB besproken. De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om wedstrijden in de competitie te verplaatsen. Maar met het volle programma met beker-, competitie- en Youth League-wedstrijden was dat voor ons helaas niet mogelijk. Er is simpelweg geen ruimte voor. De groep zal in deze periode bestaan uit spelers die niet naar het WK gaan en spelers uit de Onder 17’, aldus Ouaali. Het WK start op 26 oktober en duurt tot en met 17 november. De finale staat gepland voor 17 november in het Estadio Bezerrão in de hoofdstad Brasila.

Selectie Oranje Onder-18: Sontje Hansen (Ajax), Calvin Raatsie (Ajax), Youri Regeer (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Anass Salah Eddine (Ajax), Steven van der Sloot (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Naci Unuvar (Ajax), Soulyman Allouch (AZ), Naoufal Bannis (feyenoord), Melayro Bogarde (TSG Hoffenheim), Jayden Braaf (Manchester City), Djenairo Daniels (psv),  Ki-Jana Hoever (Liverpool), Yannick Leliendal (KRC Genk), Ian Maatsen (Chelsea), Romano Postema (FC Groningen), Dirk Proper NEC), Mohamed Taabouni (AZ), Tein Troost (feyenoord), Bart Verbruggen (NAC Breda).

Related posts