ADO-aanhang pleit voor komst Ajax-supporters

Sinds 2006 zijn Ajax-supporters niet meer welkom bij de uitwedstrijden tegen ADO Den Haag maar als het aan de supporters van ADO ligt dan komt daar snel verandering in. Aankomende zondag zal men actie voeren en blijft een deel van een tribune in het Cars Jeans Stadion zondagmiddag de eerste twaalf minuten leeg, zegt supportersvereniging FCDH op de Facebook-pagina. 

‘Hoewel we geen beste vrienden zijn, vinden wij dat uitsupporters erbij horen. In elk land worden de meest beladen derby’s en rivaliserende clubs met uitsupporters gespeeld. Maar bij ons wordt dit in de doofpot gestopt. Gezien de politiemacht die vorig jaar op de been werd gebracht, tijdens de demonstraties op het Malieveld, is het ons een raadsel dat het onmogelijk is om vijfhonderd uitsupporters te begeleiden. We hebben toch één van de best beveiligde stadions van Nederland?”, vraagt FCDH zich cynisch af.

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar sprak onlangs al zijn onvrede uit over het besluit. ‘ADO heeft een ultra-modern stadion. Daar is het trots op en dan kan het niet zo moeilijk zijn om een paar honderd supporters met een combi-regeling, waarbij ze in een bus worden gestopt en bij het hek van het uitvak worden afgezet, in Den Haag te ontvangen. AZ mag de thuiswedstrijden in de Europa League afwerken in Den Haag en supporters van Partizan Belgrado, Manchester United en Astana mogen de hele dag in de stad Den Haag rondlopen en van het openbaar vervoer gebruik maken. Als je weet dat dit wel mag, is het vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn’, aldus Van der Sar.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Klinkt goed en het zou mooi zijn dat supporters gewoon met hun club mee kunnen reizen en als ze dan de hufters vast zetten kunnen het weer sfeervolle wedstrijden worden.

Comments are closed.