Ajax wint met 5-0 van Fortuna; Hattrick Quincy Promes

De eerste helft was niet echt mooi om te zien want het leek wel ov Ajax niet alleen tegen Fortuna maar ook tegen zichzelf speelde. Het sprankelende spel met hoog baltempo kwam er niet uit en het drukzetten na balverlies liep ook niet al te best. Fortuna was natuurlijk naar Amsterdam gekomen om geen doelpunt tegen te krijgen en er één maken leek ook niet tot de plannen te horen. Toch moest Ajax een paar keer flink oppassen want door slordigheden kwamen de Limburgers er gevaarlijk uit. Gelukkig hadden we Daley Blind nog toen André Onana heel ver uit zijn doel stond en hij kon met een sprint de bal uit het doel houden. Quincy Promes was de meest gedreven speler in de eerste helft.

Na de rust zette Erik ten Hag plan “H”untelaar in om de boel eens aan de gang te helpen. Er kwam weer wat meer rust in de ploeg en het combineren zoals we gewend zijn kwam ook weer terug. Aanvallen gingen weer lopen en verdedigend liep het ook wat soepeler. Vijf minuten in de tweede helft was het Quincy Promes de eindelijk de openingstreffer voor Ajax maakte (1-0). Drie minuten later was het David Neres die op aangeven van Klaas-Jan Huntelaar de 2-0 binnen werkte. In minuut 68 was het weer Promes die voor een score zorgde (3-0). Het liep steeds makkelijker ook omdat Fortuna eigenlijk kapot gespeeld was. Tot overmaat van ramp voor Fortuna was het ook nog dat Cian Harries die een eigen goal verzorgde (4-0). Zeven minuten voor tijd bediende Dusan Tadic andermaal Quincy Promes  en die kon niet anders dan zijn hattrick maken (5-0). Met deze uitslag staan we weer bovenaan waar we horen maar deze stand zal zeker nog niet voor een voldaan gevoel zorgen. Daarvoor maakte Ajax vanavond in grote delen van de wedstrijd een te povere indruk.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sergino Dest (78′ Perr Schuurs), Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, Edson Alvarez (46′ Klaas-Jan Huntelaar), Donny van de Beek (70′ Ryan Gravenberch), Razvan Marin, Quincy Promes, Dusan Tadic, David Neres

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Pinto, Amiot (61′ Ugur), Ninaj; Cox, Tekie, Smeets, Diemers, Passlack; Ciss (77′ Karjalainen), Sambou (57′ Harries)

Scoreverloop:

50′ Quincy Promes 1-0
53′ David Neres 2-0
68′ Quincy Promes 3-0
78′ Cian Harries 4-0 (ED)
83′ Quincy Promes 5-0

Gele kaarten:  Amadou Ciss (Fortuna)

Related posts

4 Comments

    1. Charka53

      Zeker leuk voor Promes en wat Marin betreft geef ik je gelijk hoor het zelfde verhaal als Mallejan hij is het niet.

Comments are closed.