Ten Hag hoopt met duo de opvolgers voor tandem Schöne-De Jong gevonden te hebben

Dat Erik ten Hag nog steeds zoekende is zowel centraal achterin als op het middenveld mag duidelijk zijn. In de laatste wedstrijden posteerde de Ajax-trainer Edson Álvarez en Lisandro Martínez als controlerend blok op het middenveld. De Mexicaanse en Argentijnse aanwinsten maken indruk op de oefenmeester, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De krant ziet in het duo een opvolger voor het tandem Lasse Schöne en Frenkie de Jong, die vorig seizoen de twee meest verdedigende middenvelders waren op het middenveld van Ten Hag.

“Het is voor mij de kop van het elftal. Het zijn de verbindingsspelers tussen verdedigen en aanvallen. Ze moeten snel kunnen denken en handelen. In de opbouw en aanvallend moeten de spelers iets toevoegen, helemaal in de dynamische speelstijl die we bij Ajax nastreven. Maar tegelijkertijd moet de controlerende middenvelder ook de balans bewaken bij balverlies, ballen afpakken en ruimtes kunnen bespelen”, zo legt Ten Hag uit. De oefenmeester moest in de eerste wedstrijden van het seizoen even zoeken naar de juiste samenstelling van zijn middenveld.

Zo voldeden Razvan Marin en Noussair Mazraoui nog niet op die positie, terwijl Daley Blind weer werd teruggehaald naar de defensie. “Er is nog genoeg werk te verrichten, het kan verfijnder en beter, maar de eerste indrukken zijn zeker positief”, stelt de oefenmeester. Zowel Martínez en Álvarez kan ook als centrale verdediger uit de voeten. “Beide spelers hebben een ongelofelijke drive. Elke wedstrijd gaan ze vol gas, en tegelijk willen ze zichzelf graag ontwikkelen.”

Ten Hag wil niet direct stellen dat hij met het samenstellen van zijn controlerende blok op het middenveld direct een ontbrekend puzzelstukje heeft gevonden. “Met Heerenveen, Lille en PSV hebben we in acht dagen drie goede krachtmetingen. We gaan het zien, en met Marin, Eiting, Mazraoui, maar ook talenten als Ekkelenkamp en Gravenberch zijn er nog goede andere opties”, aldus Ten Hag, die niet uitsluit in enkele wedstrijden met één controlerende middenvelder te gaan spelen. “Er is ruimte voor ontwikkeling, maar spelers bepalen uiteindelijk met hun prestaties zelf hoe en met wie je het beste kan spelen.”

Related posts

8 Comments

 1. Old Ajax

  Geen directe inlog vanaf de hoofdpagina
  Eerst lees meer aanklikken in een topic
  Dan inlog aanklikken
  Dan na inlog een rekensom
  Binnenkomen op achtergrond pagina
  Home aanklikken
  Lees meer aanklikken
  Yes ik kan een reactie plaatsen ……. laat maar, ik log wel uit

  1. Charka53

   Ja Old Ajax je moet er wat voor over hebben om een reactie te kunnen plaatsen en je ziet het ook er is weinig animo dus maar hopen dat er een betere versie komt of de oude app maar terug

  2. Helse Famkema

   Geen directe inlog? Linkje maken
   Eerst lees meer aanklikken in een topic? Je schrijft onduidelijk
   Rekensom? Krijg je als een VPN gebruikt waarvan het IP al verdacht is
   Klikken vind je lastig schijnbaar.
   Al die ‘moeite’ om in te loggen en dan er tussenuit knijpen..

   Het werkt tegenwoordig net even wat anders. Sommige bevolkingsgroepen hebben daar wat moeite mee, zeker als ze Old zijn.
   Hulp nodig?

   1. Old Ajax

    Daarom hebben meerdere mensen hier de pest in hoe het gaat met de site. Allemaal jou hulp nodig. Allemaal oud en moeite met de huidige tijd. Jij hoort tot de bevolkingsgroep domme denigrende lullo’s die zaken niet goed leest. Verder denk ik dat ik qua computergebied meer bij ben dan menig ander hier. Linkje maken krijg je als suggestie, tering wat een nitwit ben jij.
    Gegroet en een tip: denk eerst na.

     1. Old Ajax

      Achter de woorden: maken; onduidelijk en is hoort een punt. Achter het woord knijpen staat een punt teveel.
      Leestekens zijn er niet voor niets.

Comments are closed.