Ajax-tegenstander Valencia ontslaat trainer Marcelino

Er heerst momenteel grote ontrust bij Valencia, een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League. De steenrijke Singaporese eigenaar Peter Lim heeft trainer Marcelino García Toral ontslagen en ook technisch directeur Mateu Alemany dreigt korte tijd op straat gezet te worden.  Volgens Spaanse media was er al langere tijd onenigheid tussen Marcelino en eigenaar Peter Lim, onder meer over het aan- en verkoopbeleid. De ploeg van keeper Jasper Cillessen, die deze zomer overkwam van FC Barcelona, staat na drie wedstrijden op de tiende plek in La Liga met vier punten. Zaterdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Barcelona.

Marcelino was bezig aan zijn derde seizoen bij Valencia. De 54-jarige Spanjaard was de afgelopen twee jaar succesvol met twee keer een vierde plaats in La Liga. In de twee seizoenen daarvoor kwam de zesvoudig landskampioen niet verder dan de twaalfde plek in de eindstand. Valencia geeft in een korte verklaring op de site van de club geen reden voor het ontslag.

Valencia zit samen met Ajax, Lille en Chelsea in groep H van de Champions League. Ajax gaat op 2 oktober op bezoek in Spanje en speelt op 10 december de thuiswedstrijd tegen Valencia. Albert Celades, voormalig rechterhand van Julen Lopetegui bij Spanje en Real Madrid, wordt genoemd als opvolger van Marcelino.

Bron: Twitter

Related posts