Ajax probleemloos ruim langs Emmen: 5-0

Zonder een centje pijn heeft Ajax de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie in winst omgezet. Met een eenvoudige 5-0 zege op FC Emmen (net als vorig seizoen), die niet al te veel energie kostte, kende Ajax een vlekkeloze voorbereiding op de belangrijke return van het Champions League-voorrondeduel met PAOK Saloniki van komende dinsdag.

Het was een kat- en muisspel in de ArenA, waar David Neres al enkele seconden na de aftrap de paal raakte voor de thuisploeg. In vergelijking met de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki had Ajax-trainer Erik ten Hag twee personele wisselingen doorgevoerd in zijn basisteam. Perr Schuurs en Kasper Dolberg moesten plaatsmaken en ditmaal waren er basisplaatsen weggelegd voor Neres en de Roemeense middenvelder Razvan Marin. Tadic speelde tegen FC Emmen als spits, terwijl het verdedigingscentrum werd gevormd door Joël Veltman en Lisandro Martinez.

FC Emmen hield aanvankelijk redelijk stand zonder zelf veel aan voetballen toe te komen. Bij sporadische uitbraken wist de Deense ex-PSV’er Nikolai Laursen zich te onderscheiden met enkele dreigende acties. In de 28e minuut was het Donny van de Beek, aan wiens adres het Ajax-publiek smeekbeden richtte om nog een jaar langer te blijven, die de score opende. Aan die goal ging een fraaie aanval vooraf met een bekeken pass van Hakim Ziyech en goed afleggen door Tadic.

Direct na rust werd het door toedoen van Ziyech 2-0, waardoor de gezapige wedstrijd van het laatste restje spanning werd ontdaan. Het eenzijdige duel werd nog wel opgefleurd door een goal van Tadic (3-0). De Serviër stond op de goede plek, toen een inzet van invaller Quincy Promes via de handen van FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp op de paal kwam.

Het was de elfde opeenvolgende thuiswedstrijd waarin Tadic scoorde en daarmee evenaarde hij een clubrecord van Jari Litmanen. Een mooi moment was er ook voor Sergino Dest. De jongeling uit Almere, die zo’n sterke voorbereiding afwerkte en van wie Ten Hag gecharmeerd is, maakte als invaller zijn competitiedebuut voor Ajax-1, nadat hij al in de strijd om de Johan Cruijff Schaal had gespeeld. Als invaller leefde Klaas-Jan Huntelaar zich vervolgens nog uit. De bijna 36-jarige spits maakte twee doelpunten en bracht daarmee de eindstand op 5-0.

Ajax-FC Emmen 5-0 (1-0)
28. Donny van de Beek 1-0
47. Hakim Ziyech 2-0
67. Dusan Tadic 3-0
80. Klaas-Jan Huntelaar 4-0
90. Klaas-Jan Huntelaar 5-0

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui (54.Dest), Veltman, Martinez, Tagliafico; Marin, Blind; Ziyech, Van de Beek, Neres (59.Promes); Tadic (71.Huntelaar).

Opstelling FC Emmen:
Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker, Burnet; Chacon, Ugrinic, Laursen, De Leeuw; Arias, Kolar.

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

12 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Mooie aanvallen met vloeiende combinaties.. Toch “staat” het middenveld nog niet goed. Marin viel tegen. Lijkt of ze nog moeten zoeken naar hun positie. Mis ook het vernuft van een dirigent op het middenveld. TH heeft nog huiswerk te doen. Leuk debuut van Dest en de Hunter scoort 2x..Maar dat is logisch.

  1. Ajax 1

   Marin heeft het moeilijk, maar staat op een vd lastigste posities en je ziet vlagen dat hij het wel kan. Die moet nog iets tijd hebben denk ik

 2. VanDattem

  En nog steeds…Klaas-Jan Huntelaar, onze beste spits sinds het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar.

   1. VanDattem

    Zeker niet vergeten! En vond t in eerste instantie vooral een mooie slogan (met veel waarheid), tot ik laatst hun stats ging vergelijken en toen kwam ik er ook nog eens achter dat t absolute waarheid betreft: in de 4 seizoenen dat ze hiervoor beiden actief waren scoorde Suarez gemiddeld 0,69 goals p/w. Huntelaar 0,77… En is hij dus andermaal, en nog steeds….juistem.

 3. Secondant

  Het is wel steeds knapper hoe Nico er meteen stond als je nu ziet hoe moeilijk een aankoop als Marin het heeft. Het is wachten op eigen jeugd van kaliber Vd Beek, De Ligt, Kluivert. Generatie Ekkelenkamp gaat hem niet worden natuurlijk.

 4. Charka53

  Nog niet wat het moet zijn maar dat was tegen Emmen ook niet nodig maar heb wel leuke acties gezien en natuurlijk ook de reguliere foutjes .

 5. Stimi

  Wat als klaas jan was gestart, zou er dan een 10-0 in hebben gezeten? Maak me echt zorgen over dolberg, nu dpeelt ten hag met het idee om met 4-4-2 te gaan spelen

 6. Slingertje.

  Deze pot had je gewoon met dubbele cijfers moeten winnen van fc Emmen maar de 1ste helft was veel te slordig van Ajax.
  Dinsdag moet wel iedere kans een goal zijn om je veilig te spelen.

Comments are closed.