There are no ads, please add some


De Ligt voor vijf jaar naar Juventus

Matthijs de Ligt verlaat Ajax en zal de komende vijf seizoenen uitkomen voor Juventus. De Ligt was al akkoord met de Italianen over een vijfjarig contract maar nu zijn ook beide clubs het eens geworden. Naar verluidt ligt de transfersom rond de 70 miljoen euro. (vast) 

Juventus opende de jacht op De Ligt met een bod van 50 miljoen maar dat werd gelijk van tafel geveegd. Marc Overmars verlangde meer maar er werd vandaag ook besloten dat De Ligt niet zou afreizen naar het trainingskamp in Oostenrijk. Ajax en Juventus wilden geen enkel risico nemen met het oog op blessures. Uiteindelijk kwam de deal snel rond en zal Matthijs de komende vijf jaar het shirt van Juventus dragen.

Gerelateerde posts

61 reacties

  1. jojocoolio

   Het is snel gegaan… weer meer geld op de ajax rekening… maar hoe nu verder ???

   1. De Ajacied

    Idd ja
    Top gozer die Matthijs Thnx
    Alleen vind ik dat hij te weinig heeft opgeleverd,
    Hij zou Nederlands duurste speler worden volgens Ajax, dus niet
    Succes bij Juve
    ❌❌❌

   1. Wenen 1995

    Iets zegt me dat kamp De Ligt iets teveel het mes op de keel van Overmars/Ajax heeft gezet. Niet chique gegaan dus (is mijn vermoeden). Gun die dope-club nog steeds niets, ook niet met De Ligt erbij!

    1. De Nees

     Juist. Niet toevallig als Raiola zijn dikke kop laat zien dan verlopen de transfers moeizamer. Daarbij deze vuile dope-club ziet op een of andere manier Ajax waar je best schappelijk kan shoppen en ze gaan iedere keer toch redelijk tevreden weg. Ra ra….

 1. jojocoolio

  Topper daar gaan ze een hoop plezier aan beleven… we missen hem nu al… succes topper

 2. dickst14

  Wens hem veel succes. Had hem liever naar Barca of Bayern zien gaan dan naar de club die van ons een CL titel gestolen heeft.

 3. Finidi

  Echt waar, 2 eigenlijk nog jonkies verkocht voor 150 miljoen🤪,als Marc nu ergens probeert af te pingelen gooien ze hem met pek en veren de straat op haha! Ff een goeie verdediger halen voor weinig zal er wel niet in zitten Marc.

 4. Nikki309

  Succes! Ik had je liever bij Barcelona gezien. Ik denk dat dat sportief gezien een veeel mooiere club is dan Juventus! Jammer dat je niet voor de top gaat maar het geld kiest.

  1. JohnDoe77

   Is tactiek Nikki, ventje is 19. Kan in Italië betere garatie op speeltijd krijgen en 2x zoveel geld. Volgende halte Barca.

 5. Valentino

  Succes Matthijs, en lekker Marc. Goed je poot stijf gehouden bij die Italianen.

 6. ajax62

  Bedankt voor je inzet. Succes bij je nieuwe club, we zien je weer in Oranje.

 7. Iceman

  Ajax mag nu een goeie verdedeger gaan zoeken en wat aanvals kracht want anders redden ze het in de CL voorronde niet eens dus Marc hou Donny en Neres aanboord en ga op zoek en snel een beetje 👍🏻💪🏼👍🏻 Gefeliciteerd De Ligt.

  1. Vak 120

   Ja en voor € 5,00 suarez erbij! Pilsje kost bij ajax ook weer €0,25 cent

 8. Simon1995

  Ontzettend jammer dat De Ligt vertrekt. Wel goed dat er snel duidelijkheid is. Toch vind ik bedrag te laag, zeker omdat naar verluidt er alleen een vast bedrag is afgesproken. Ik vermoed dat Marc dus toch vorig jaar een lager bedrag heeft genoemd en dus blij mag zijn dat Juve, Raiola en De Ligt daar geen halszaak van maken.

  Het is hem gegund spelen met zijn jeugdidool Ronaldo.
  Tot ziens in de CL, wees niet te verrast als Tadic je door de benen gaat spelen😀

   1. Charka53

    Dat hoop ik ook HURBIE en ik ben bang dat we straks moeite krijgen om alle vreemde namen uit te spreken

   2. JohnDoe77

    Niet meteen in paniek raken. En went het nog steeds niet dat de beste spelers steeds vertrekken?

    1. Charka53

     Natuurlijk went het wel JohnDoe77 maar ik zou er alleen wat langer van genieten nu verdwijnen ze na een blauwe maandag voetballen en da’s wel er snel.

 9. Dagrump

  Kerel bedankt voor alles!! Het ga je goed. Heel veel succes! Blijf het nog steeds jammer vinden dat De Ligt voor Juve heeft gekozen!

 10. BeukerAjax

  Jammer… bedankt voor al het moois wat je ons aller Ajax hebt gebracht! Het gaat je goed en hopelijk is het de club die bij je past. Al blijf ik het zeggen… had aub niet voor het geld gekozen maar voor een mooie club als Barca of Liverpool waar veel uitdaging in had gezeten met volle stadiums

 11. Vak 120

  Wat is het toch jammer dat wij de toppers niet kunnen houden! Qua voetbal staan wij toch toren hoog boven welke club dan ook?!! Wat hebben wij goede voetballers groot gemaakt..toch ook weer iets waar ajax trots op mag zijn!

 12. Last nick (a.k.a. Ab)

  Juventus kan voor één speler70 miljoen neerleggen en in 5 jaar een salaris van totaal 60 miljoen. Daar ontvangt de Ligt nog de nodige bonussen bij, reclame inkomsten, inkomsten Nederlands elftal. Na 5 jaar is hij 24. Vervolgens vindt vrijwel iedereen dit alles heel normaal want het gebeurd overal en je moet meedoen. Het hele voetbal gaat naar de klote. Maar dat mag niet gezegd worden, het is allemaal heel normaal. Sorry, ik kan geen felicitatie meer opbrengen voor zoiets. Een bedankje oke

  1. Last nick (a.k.a. Ab)

   Blij te zien dat een aantal het eens zijn met mij. Voor het eerst een glimlach door duimpjes.

    1. Last nick (a.k.a. Ab)

     Goh, schurft in Zlatan? Geinig zo vlak voor het sluiten van de app.

    2. Last nick (a.k.a. Ab)

     Ik had bij jou wel minimaal 199 duimpjes verwacht. Computer stuk?

   1. JohnDoe77

    Geen dank en je hebt ook gewoon gelijk hierin. Alleen is het al jaren een onomkeerbaar proces. Een Ajax verdediger met twee volle seizoenen Ajax 1, paar wedstrijden NL elftal en wat CL ervaring… € 75mln?!? Dat zou tot twee jaar geleden (vertrek Sanchez na een jaar voor ruim 40) echt ondenkbaar zijn. En de transfer van Van Dijk vonden wij allemaal voor € 80mln ook al buitensporig. Maar die had al wat jaren ervaring in één van de zwaarste competities ter wereld…. maar je las het onlangs; voor een talentje waar de meeste van ons nog nooit van gehoord hadden, werd gewoon meer dan € 120mln betaald door niet eens Real/Barca…

 13. Iedereen heeft een mening

  Afspraak is afspraak. Bedankt voor het afgelopen seizoen en veel succes. We zullen je missen

 14. Defender96

  Ik mag nu wel verwachten dat ze neres en van de beek een contractaanbieding doen. Matthijs tanx voor alles, over twee jaar alsnog naar barca…

 15. -buitenkantje rechts-

  Afwachten of hij een basisplek krijgt bij Juve.. Dat is nog maar zeer de vraag. Van gewaardeerd speler bij Ajax en international naar wisselspeler en invaller bij Juve?

  1. HURBIE

   Hoop het niet maar zo zijn er veel die helemaal niet slaagde in het buitenland en op hangende pootjes terug kwamen

Reageren is niet mogelijk.