There are no ads, please add some


KNVB draait beslissing terug: tóch geen Eredivisie op zondagavond

De KNVB meldde op vrijdag dat er plannen liggen om wedstrijden in de Eredivisie op zondagavond om 20:00 uur af te laten werken maar dat plan is door de clubs, supporters en de de lokale autoriteiten van tafel geveegd. In principe waren alle clubs gebonden aan één thuiswedstrijd op dat tijdstip. De KNVB kan echter niet uitsluiten dat er incidenteel een wedstrijd op zondagavond zal plaatsvinden en dat zal met name gelden voor clubs die op donderdag actief zijn in de Europa League en terugkomen van een verre uitwedstrijd.

De KNVB heeft Ajax en PSV het afgelopen seizoen in verband met Europees voetbal geholpen door hier en daar wat met het competitieschema te schuiven. Dat wil de bond ook voor komend seizoen doen. ‘Komend seizoen gaan we op die ingeslagen weg verder. Zoals gezegd willen we de clubs die Europees spelen, maar ook clubs die ver komen in de TOTO KNVB Beker, de ruimte geven om zo optimaal mogelijk te presteren’, aldus competitiemanager Jan Bluyssen.

Gerelateerde posts

9 reacties

  1. JohnDoe77

   Hadden ze dit niet eerder kunnen bedenken? Komt zo amateuristisch over als je na een paar dagen al terug moet komen op je “professionele” beslissing!

 1. Wenen 1995

  Nu maar te hopen dat de KNVB het schema vaak moet aanpassen dit jaar en niet alleen voor Ajax, maar omdat de andere NL-clubs ook weer eens goed gaan presteren in Europa. Nu liften de andere clubs wel erg mee op de Europese successen van 1 Nederlandse club…..

 2. a.p.

  juiste beslissing van de KNVB ik denk met weemoed terug aan de 14.00/14.30 uur tijden

Reageren is niet mogelijk.