Nu al heimwee naar een onvergetelijk jaar!

Nog vier of vijf wedstrijden; dan zal het Ajax van 2018-2019 uiteenvallen. Een enkeling zal elders nog hoger stijgen, uitgroeien tot wereldster, titels veroveren op de bühne die hij als jonge Ajacied met glinsterende ogen heeft verkend. Anderen zal het anders vergaan. Ze zullen veel geld verdienen en nooit meer een competitiewedstrijd op Hollands kunstgras hoeven spelen in Emmen of op Woudestein, maar zich ooit op een contemplatief moment realiseren dat het eigenlijk nooit beter, leuker of zelfs maar ­succesvoller is geworden dan tijdens die ene onvergetelijke jaargang in Amsterdam, al die jaren geleden.

Menno Pot is popjournalist, voetbalschrijver en Ajacied. Hij schreef drie boeken over Ajax: Vak 127, Sporen van Ajax en 101 Dingen die je Weten Moet over Ajax. Elke donderdag verschijnt in Het Parool zijn column. Deze week wederom een hele mooie over het Ajax elftal van dit seizoen dat waarschijnlijk hierna uit elkaar zal vallen en over een aantal jaren zullen deze spelers ieder op eigen manier terugkijken op een geweldig seizoen. Lees hier  de volledige column.

Related posts

13 Comments

  1. Zlatan4ever

    De prijzen moeten nog binnen stromen. Dus indeed een onvergetelijk jaar !

  2. Zlatan4ever

    Off topic: Nico speelt ook volgend jaar nog in een Ajax-shirt. Fijn om te horen !! ????

  3. Charka53

    Ik heb zoizo genoten van dit seizoen en het zou geweldig zijn als de beker en de schaal in Amsterdam komen en een finale plaats tegen Barcelona is denk ik het hoogst haalbare omdat Barcelona wel heel erg goed is , maar ja je weet het nooit.

  4. Frip

    Idd is tot nu al mooi seizoen en nu maar wachten wat er komen gaat en we beginnen zondag

Comments are closed.