There are no ads, please add some


Kjell Scherpen komt voor vier jaar in dienst van Ajax

Kjell Scherpen en Ajax hebben overeenstemming bereikt over een vierjarig contract. De doelman komt over van FC Emmen en zal tot en met juni 2023 blijven. Kjell is op 23 januari 2000 als Emmenaar geboren maar nu komt hij dus naar de grote stad. Marc Overmars geeft aan Scherpen te hebben overgenomen met het oog op de toekomst: ‘Kjell is een heel groot talent en het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. We zijn erg tevreden met de recente contractverlenging van Andre Onana, maar we kijken natuurlijk ook naar de toekomst. Kjell wordt 1 van de 4 keepers in de A-selectie en zal dus dagelijks met het eerste elftal op het trainingsveld staan. Hij is daarnaast nog jong genoeg om in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax wedstrijden te kunnen keepen’. 

Bron en foto:Ajax.nl

Gerelateerde posts

52 reacties

 1. Ajax 1

  Ik zou het dus niet gedaan hebben, maar het is zover, dus welkom en hopen dat je zo goed als onana wordt.

  1. Mr Ajax

   Eens Ajax 1 vindt hem ook lastig te peilen nu, vind hem niet al te best op dit moment, maar ze zullen er vast over nagedacht hebben

   1. Litmanen

    Genoeg know how in huis om te kunnen beoordelen of dit een echt talent is.
    Wat hij momenteel laat zien is niet best, maar die jongen staat onder een geweldige druk. Bovendien, het overlijden van zijn broer kort geleden zal hem echt nog dagelijks bezighouden.

    Kostelijk filmpje trouwens waarin Sar en Overmars hem strafregels laten schrijven “ Ajax is de mooiste club”.

  2. JohnDoe77

   Denk dat we ons allemaal wel afvragen of dit een goede keus blijkt, maar het is wel een gokje waard als we zelf geen keepers genoeg hebben!

   1. Ajax 1

    Off: zie net tweede goal feijenoord. Ziet v leer er ook niet echt best uit. Wat is er daarmee aan de hand zeg…..

 2. Frip

  Welkom maar ik vraag mij waarom ze hem hebben gehaald …ze hebben net ook bruno varela gehaald en die is in ervaring enz enz toch verder als scherpen

 3. AjaxKat

  Welkom! Hoe lekker is het voor een keeper om een directeur als Sar te hebben? Kijktip voor degenen die nog balen dat ie eerder voor een andere club was: de video waarin ie strafregels moet schrijven. Erg ludiek en (wederom) goed bedacht van het media-team van Ajax.

 4. EugAjax

  Welkom Kjell. Talentvolle doelman. Zijn mindere presteren van laatste weken kan ik niet los zien van commotie die zijn toekomstige transfer teweeg bracht. Je zal menig supporter moeten overtuigen van je kwaliteiten. Nu kogel definitief door de kerk is kan je werken aan een mooie toekomst.

  1. Amoebe

   Erg positief van je….maar de opmerking van de laatste weken klopt denk niet helemaal 😉

   1. EugAjax

    We gaan het zien Amoebe, of hij zich tot waardig Ajax keeper ontwikkelt. Hij is nog jong. Litmanen stipt hierboven ook belangrijke reden aan voor wsl minder presteren. Maar zo te lezen vind jij hem iig niet bijzonder

    1. Amoebe

     Misschien heb ik teveel niet gezien (of per ongeluk alleen ongelukkige momenten) van hem maar ik laat mij graag positief verrassen 😊

     1. EugAjax

      Lees net op VI dat Ødegaard nieuwe transfer target is. Misschien dat die je wel kan bekoren 😄. Vind ik een hele goede speler. Balvast, snelle handeling, mooie passes. Kan genieten worden. Ajax is weer heel slagvaardig bezig. Dat doet Overmars cs laatste jaren steeds beter.

     2. Amoebe

      Zoals hij speelde met vitesse in zo een matig team zie ik zeker potentie. Toch blijft het altijd weer afwachten of er een klik is….maar dit geldt bijna voor alle aankopen.

     3. FrankiC

      Lees net dat Marca (Esp) schrijft dat RM het talent van Ødegaard ineens onderkent en hij dus niet verkocht wordt. Het spel is dus begonnen. Wat mij betreft mag Øvermars zijn nekje voor zo’n typische Ajaxspeler ver uitsteken. Isak erbij en we zijn voor een paar jaar klaar met de voorhoede.
      Al het andere, doorbreken Traoré , Danilo, Brobbey en/of Bandé, zou een bonus zijn.

  2. FrankiC

   Wat is dat toch voor iets mallotigs dat er op een discussieforum als deze fanzone spelers worden toegesproken?
   Ben geneigd te vragen ons daar niet mee lastig te vallen.

   1. AB

    Wat is het voor iets mallotigs te denken dat je iets denkt te weten van elke competitiespeler. Wie gaat er in godsnaam op alle keepers letten als Ajax al een blik vol heeft. Totale flauwekul dus maar 100% Eug.

 5. -buitenkantje rechts-

  Humor: Kjell moest 100 strafregels schrijven voor zijn contract..
  “Ajax is de mooiste club van Nederland”
  👍😁

 6. Charka53

  Nou jongen welkom in de mooiste club van alle clubs ik hoop voor je dat ze een Ajax waardige keeper van je kunnen maken want dat ben je in de verste verte nog niet ik wens succes en hoop dat je alle Ajacieden op de banken gaat krijgen.

 7. Moosie

  het is gewoon een kutkeeper nu hebben we al 2 kutkeepers.
  Zo heeft het Dameselftal straks voor elke kut een keeper.

 8. -buitenkantje rechts-

  Alle zielige verhalen ten spijt werd Kjell vorige week wel gekozen als keeper in het elftal van de week.. Hij scoorde als een van de weinigen een 8.
  Deze week de blunder tegen de Graafschap.. Jeugdige wispelturigheid zullen we maar zeggen.

  1. AB

   Dat is Boilesen ook ooit eens gelukt maar dat maakte hem geen goede voetballer. 😂

 9. Ed69

  Inplaats van alleen maar deze jongen afbranden, zouden we beter deze jongen een beetje kunnen steunen lijkt me. Die jongen komt bij zo’n klein provincie clubje vandaan en vindt t al heftig genoeg om bij de grootste en mooiste club aan te sluiten lijkt me. Hij zal best iets kunnen, anders was hij echt niet gehaald lijkt me.

 10. a.p.

  wat een reacties van sommige hier op het forum brbrbr. Kjell welkom bij ons aller Ajax en maak er iets moois van.

 11. SonnySilooy

  Dat betekent waarschijnlijk dat Varela teruggaat naar Benfica. Jammer, want zag maar 1 (oefen) wedstrijd van hem en daar maakte hij op mij een goeie indruk.
  Weet iemand hoe het met Kotarski gaat, want daar hoor ik weinig van momenteel.

 12. SonnySilooy

  Dat betekent waarschijnlijk dat Varela teruggaat naar Benfica. Jammer, want zag maar 1 (oefen) wedstrijd van hem en daar maakte hij op mij een goeie indruk.
  Weet iemand hoe het met Kotarski gaat, want daar hoor ik weinig van momenteel.
  Welkom Scherpen, dat de beste moge keepen in de toekomst.

  1. Valentino

   Overmars heeft genoemd dat Kjell 1 van de 4 keepers in de A selectie gaat worden. Lijkt mij dat hij Onana, Varela, Kotarski en Scherpen bedoelt.

 13. Valentino

  Welkom Kjell bij de mooiste club. Pas 18 jaar dus nog genoeg tijd om zich bij Ajax tot topper te ontwikkelen.
  Goed om dit soort spelers vroeg te halen en vroeg te begeleiden naar een hoger niveau. Denk dat dat bij Jong Ajax toch sneller gaat dan bij Emmen.

 14. SonnySilooy

  Dat betekent waarschijnlijk dat Varela teruggaat naar Benfica. Jammer, want zag maar 1 (oefen) wedstrijd van hem en daar maakte hij op mij een goeie indruk.
  Weet iemand hoe het met Kotarski gaat, want daar hoor ik weinig van momenteel.
  Welkom Scherpen en succes gewenst.

 15. Iamsterdam2015

  Hoge ballen moet hij zeker uit de kruising kunnen vissen. Godsamme wat is die knakker lang, hij is een kop groter dan vd Sar.

 16. AJAXForever61

  Ben het met Ab eens, laten we deze jonge gast een faire chance geven,knap hoe de directie de spanning uit de lucht haalt door deze ludieke actie!!

 17. Zlatan4ever

  Meerdere malen gemeld, deze jongen is niet goed genoeg voor Ajax en zal dat ook niet worden.
  Dat kakkerlak verhaal kunnen wij hem wel vergeven, maar dan blijft hij nog steeds een matige keeper ! Ik hoop overigens dat ik ongelijk krijg in de nabije toekomst en mijn verontschuldingen moet aanbieden. Forza Kjell !

 18. Yindi02

  We hebben straks niet direct een keepersprobleem. Ik zou blijer worden van de aankondiging dat er versterking komt in de linie vlak voor de keeper. Daar gaat straks een probleem ontstaan, zeker als Matthijs en Nico weg zijn.
  Wat overblijft lijkt mij (met alle respect) op z’n zachts gezegd niet echt CL waardig. Davinson Sanchez zou mooi zijn maar in hoeverre is dat haalbaar? Kik Pirie, Schuurs, is leuk maar hebben nog lang niet het niveau van Nico en Matthijs. Wat of wie dan?

 19. Frip

  Die keeper van nac van leer komt hij eigenlijk nog terug na dit seizoen anders hebben we wel erg veel keepers

 20. Bert Betondorp

  Ik zwijg even, afwachten hoe goed en snel Kjell zich ontwikkeld. Alsjeblieft geen vooroordelen over de jongen, dat doet dit forum al veel te vaak om later met rooie oortjes van schaamte te erkennen dat get toch anders is, …succes Kjell

Reageren is niet mogelijk.