‘Ajax en Barcelona naderen akkoord over De Ligt: 60 miljoen plus bonussen’

De overstap van Matthuijs de Ligt naar Barcelona lijkt steeds meer vorm te krijgen en het Spaanse Sport weet te melden dat de transfer ‘op koers’ ligt. Zaakwaarnemer Mino Raiola is druk bezig om de laatste plooien glad te strijken en de Catalanen hopen de komst van de aanvoerder van Ajax, als de sportieve kalender het toestaat, snel af te kunnen ronden. Barcelona heeft een bod van zestig miljoen euro, exclusief eventuele bonussen, neergelegd in de Johan Cruijff ArenA en lijkt niet van plan om veel verder te gaan dan dit bedrag. Sport meldt dat de koploper van LaLiga ‘weinig ruimte tot onderhandelen’ over heeft gelaten. De Ligt zelf kan in het Camp Nou een vijfjarig contract gaan tekenen dat vergelijkbaar is met de deal die Frenkie de Jong heeft gekregen. De middenvelder gaat naar verluidt tien miljoen euro op jaarbasis verdienen en kan dat bedrag door middel van prestatiebonussen nog met zes miljoen aanvullen.

De Ligt zelf zou ervan overtuigd zijn dat Barcelona de beste volgende stap in zijn loopbaan is. De negentienjarige stopper heeft, voor zover dat mogelijk is, de garantie gekregen dat hij aankomend seizoen veel wedstrijden zal gaan spelen en in de toekomst een onbetwiste basisspeler wordt. De komst van De Jong heeft ook een positieve invloed gehad op de keuze van De Ligt voor Barcelona.

Bayern München en Juventus hebben zich in de afgelopen weken naar verluidt wat teruggetrokken, al gelooft Barcelona dat deze twee clubs mogelijk nog een late poging gaan ondernemen om roet in het eten te gooien. De Spanjaarden zijn hier echter op voorbereid en zullen zich niet de kaas van het brood laten eten.

Related posts

28 Comments

  1. J18

    60 miljoen was een paar jaar geleden een superbedrag, maar valt nu toch wat tegen. Vind matthijs een groter talent dan frenkie en had ook minimaal hetzelfde bedrag verwacht.

    1. FrankiC

      Ben benieuwd of er andere spelers betrokken worden in de deal. Daar leek het vorige week wel op.

      Wat ik een mooie deal zou vinden is dat Barca Isak binnenhengelt (daar zouden ze heel erg van gecharmeerd zijn) en hem 2 jaar in Amsterdam stallen. Suarez zou ook kunnen….
      Ze bespreken niet voor niets een samenwerking.

  2. Zlatan4ever

    Het blijft voor een 19 jarige verdediger nog steeds een hoog bedrag. We feliciteren Mathijs en Ajax met deze verkoop ! ??‍♂️?

  3. a.p.

    Er moet en kan nog wel wat bij Barcelona. Onze De Ligt is ook een super talent

    1. HURBIE

      Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen

      Weer een Smaakmaker die helaas weggaat

  4. Vierde ster

    Die rioolrat kan regelen wat hij wil, maar als Ajax elders meer kan vangen gaat het gewoon niet door!

  5. Ajax goden

    Ik zeg gewoon wachten, er komt van eigens ‘n hoger bod van ‘n andere club, 60 miljoen is gewoon te weinig voor onze ster

  6. Frip

    En dat is er weer 1 die weg gaat jammer maar wel voor een mooie prijs en naar een geweldige club

  7. De Nees

    Ja als de Ligt op voorhand al ophangt naar Barca te willen? Ajax is bijna gedwongen om te accepteren of anders een ruzie riskeren met de speler. De Ligt moest Barca niet wijzer maken dan kwamen ze ook niet met een maximum bod en aan Ajax de biedingen overlaten dan kan hij op het einde nog altijd zijn voorkeur uitspreken. Schuld ligt merendeels bij Ajax vind ik, je moet met je spelers regels afspreken hoe te handelen in dit spel.

  8. Forever nr14

    Alle respect voor dit TOP talent en een grote in wording, maar wat moet deze (op het oog zeer verstandige en slimme jongen) met die smerige riool rat als zaakwaarnemer, ik kan dat gewoon niet begrijpen?? Smetje op dit talent, enigzins

  9. Charka53

    Dat we een verdediger zo als Mathijs gaan missen is duidelijk maar met zoveel geld op de bank moet er toch een goede voor terug komen zodat de verdediging sterk blijft .

    1. Litmanen

      Zestig miljoen is aan de krappe kant. Ben benieuwd of Juventus met een mega bod komt. Maar De Ligt heeft vanaf het begin gezegd naar Barca te willen, dat maakt het onderhandelen moeilijk.

      Opvolging? Ik blijf het raar vinden dat Schuurs niet echt een kans lijkt te krijgen. De Ligt mocht ook wedstrijden lang beslissende fouten maken. Door hem te laten staan werd hij zo goed als hij nu is.

      Magallan lijkt me niet echt de goede aankoop. Maar ja, hoeveel wedstrijdritme heeft hij?

      1. Charka53

        Ze hadden Schuur gewoon bij zijn oude club moeten laten spelen daar had hij beter van kunnen worden en mallejan heeft in die paar minuten niet veel kunnen laten zien maar ik zelf heb niet de indruk dat het een bikkel is.

  10. Mr Ajax

    Ik vind dit bod echt belachelijk, dus blijf nog maar een jaartje bij ons matthijs!

  11. Iamsterdam2015

    Veel te weinig….. op zijn minst 80 miljoen. Tenzij ze een verassing uit de hoge hoed toceren en Suarez bij de deal wordt betrokken…..

  12. EugAjax

    De Ligt is beter dan Van Dijk
    60 vs 80 mln ergens klopt er iets niet! Terug naar tekentafel Barca

  13. Iedereen heeft een mening

    Barcelona geeft weinig ruimte om te onderhandelen????? Volgens mij bepaalt Ajax de spelregels.

  14. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

    Straks een verdediging met Mazraoui, Veltman, Blind en Sinkgraven ?

  15. Sjaak Swart

    Als ze hem zo graag willen hebben 100 miljoen inzetten gaan toch afdingen die spanjolen want iemand terug tehalen als laatste man is er niet of zijn niet betaalbaar of zitten al ergens voor een dik salaris

  16. Bigboss

    Begrijpelijk allemaal hoewel ik het jammet vind en dat soort jongens anders het zelfde salaris moeten kunnen krijgen. Die. Bedragen kan je dan makkelijk terug verdienen als
    Ze zef natuurlijk ook willen uiteraard

Comments are closed.