There are no ads, please add some


Marca: ‘Ajax wil 20 miljoen betalen voor Odegaard’

Ajax had in het verleden interesse in Martin Odegaard maar zag de toenmalige speler van Strømsgodset IF uiteindelijk vertrekken naar Real Madrid. Vergeten is men de speler echter niet want het Spaanse Marca weet op de wedstrijddag van Real Madrid – Ajax te melden dat Marc Overmars een slordige 20 miljoen wil betalen voor het Noorse talent die momenteel op huurbasis uitkomt voor Vitesse. 

Real Madrid ziet echter nog steeds potentie in Odegaard en ziet een nieuwe verhuurperiode dan ook eerder zitten. De speler zelf heeft al meerdere malen aangegeven dat hij zich prettig voelt in de Eredivisie en daar voorlopig nog wel actief wil blijven. Odegaard, dit seizoen goed voor zeven doelpunten en zes assists, heeft bij Real Madrid nog een contract tot medio 2021.

Bron: Marca


Gerelateerde posts

26 reacties

 1. FrankiC

  Da’s een flinke tas dukaten voor een speler uit de eredivisie.

  Ik vind het zeker wel een Ajaxspeler. Heeft zich dit jaar harder ontwikkeld dan de jaren bij Heerenveen.
  Technisch goed met geniale ingevingen.
  Staat Jerdy Schouten ondertussen ook bovenaan het lijstje? Ook zo’n speler is nodig….

 2. nick-afca95

  Mooi opvolger van Ziyech. Samen met Donny en Schone (misschien invalbeurten van Gravenberg) heb je dan volgend seizoen een redelijk middenveld. Voordeel is dat je weet wat hij kan op Eredivisie niveau en dat hij veel potentie heeft. Voor zo’n speler vind ik 20 miljoen dan wel prima.

 3. -buitenkantje rechts-

  Zou eerder gaan shoppen bij de directe concurrent..
  Die Ihattaren bv heeft meer potentie vind ik. 20 Milj voor een redelijke voetballer met af en toe een goede ingeving vind ik veel te veel..

 4. nick-afca95

  Schouten zie ik niet zo zitten. Die moet eerst een tussenstap maken. We hebben de Wit al die ik eigenlijk verder vind in zijn ontwikkeling. Schouten zou dan 3e keuze worden achter Van de Beek en de Wit (er van uit gaande dat 8 zijn beste positie is). Dat is niet goed voor de ontwikkeling van Schouten en van onze eigen jeugd.

 5. -buitenkantje rechts-

  Schouten en Ödegaard..met alle respect zijn geen CL niveau. Dat is het niveau waar we naar moeten streven..

 6. nick-afca95

  Dus je bedoelt spelers van grote clubs weg kapen? Die al minstends 5miljoen per jaar pakken? Die komen niet naar Ajax hoor, hoe graag we dat ook willen. Jonge talenten met potentie op korte termijn CL niveau te zijn is waar we voorlopig op moeten mikken denk ik. Odegaard heeft bij Vitesse enorm goede statestieken gehaald het afgelopen seizoen. Hij moet nog stappen maken maar ik denk dat hij dat vrij snel kan doen. Stengs en Odegaard zouden bovenaan het lijstje moeten staan. Misschien dat Overmars nog een “netniet-topspeler” zoals Tadic en Blind kan vinden bij een grote club. Dan heb je het elftal voor volgend seizoen al aardig staan. Er van uitgaande dat een aantal andere belangrijke spelers blijven.

 7. FrankiC

  Als ik had gedacht dat ze over een paar jaar geen CL niveau zouden halen, dan zou ik het niet zien zitten zoals Labyad of Kristensen.
  Ik denk juist dat deze jongens wel doorgroeien en vermoedelijk beter zijn dan Gravenbergh en De Wit. Ook eerder dan een Stengs of de Pirie. Het blijft koffiedik kijken…

  Ik schrok even van de prijs…. maar Marc blijkbaar niet zo.

 8. FrankiC

  @BR Ik vrees dat zijn Heerenveen periode nog te veel op het netvlies hebt.
  Daarbij schreef ik ‘geniaal’ en niet ‘goed’ 😜

 9. nick-afca95

  Ja dat ben ik met je eens. Maar Odegaard heeft nogsteeds hoge potentie. Die kan met 2-3 jaar zo 60-80 miljoen waard zijn. Spelers met meer ervaring zijn vaak ook ouder en hebben dus minder rek. Die zullen dus nooit zoveel meer waard worden. Daarbij denk ik dat Odegaard in korte tijd kan groeien naar niveau Ziyech. Je betaald die 20 miljoen niet alleen voor het niveau wat hij nu heeft, maar ook voor het niveau waar hij naartoe groeit.

 10. Iedereen heeft een mening

  lijkt mij sterk overdreven, tenzij real en Ajax afspreken dat Ajax vanavond doorgaat naar de 1/4 finale. 😂😂😂

 11. -buitenkantje rechts-

  Klopt..dat schreef ik. Genialiteit zie ik maar zelden in de eredivisie. Zag laatst een paar acties van Ünüvar die je zo kan omschrijven..

 12. FrankiC

  Ja, ik hoop ook dat Unüvar de buitencategorie is en blijft die hij nu etaleert. En dat hij nog wat groeit en sterker wordt zonder dat hij aan lichtvoetigheid inboet.
  Soms zie ik ook speciale dingen van Isak (WII)…..

 13. Ajax1958

  Paar jaar geleden met papa voor Real Madrid (geld) gekozen. Ik zeg: Wegwezen, niet meer nodig.

 14. Mr Ajax

  Idd ajax1958, van dat soort
  Gasten kan je een aardig elftal neerzetten, in de jupiler league!

 15. fjonkman

  Ajax gaat nooit 20 miljoen neertellen voor Ödegaard. Marc heeft een spelersbudget van 26 miljoen euro, voor het eerste, jong Ajax en onder 19.. dan hou je niks over voor meerdere spelers, tenzij je echt de hoofdprijs pakt met verkoop. Hij is zeker een talentvolle voetballer, maar ik ben nog steeds niet overtuigd van hem

 16. JohnDoe77

  Tot nu toe was hij met 16 al een “super talent” en waren alle topclubs -op Real na- een week in rouw toen hij tekende. Toen heeft iedereen hem afgebrandt omdat hij voor voetbal en niet voor geld moest kiezen. Nu opeens € 20mln en dan zou hij hard nodig zijn? Vindt het nogal wat voor iemand die bij Vitesse oké speelt en af en toe opvalt. Maar wekelijks de sterren van de hemel spelen, mwah…

Reageren is niet mogelijk.