There are no ads, please add some


Veltman geniet van supporters tijdens invalbeurt: ‘Een heerlijk gevoel’

Joël Veltman maakte zondagmiddag na maanden blessureleed zijn rentree in het eerste elftal van Ajax. Veltman verving in de tweede helft Nico Tagliafico onder luid applaus van het publiek in de Johan Cruijff Arena.

‘Tijdens de warming-up kreeg ik al applaus van het publiek en dat voelde heel goed natuurlijk. Ik ben blij dat de trainer mij deze invalbeurt gunde en het is nu zaak om mij weer te bewijzen’. Veltman zag afgelopen winter concurrent Max Wöber vertrekken naar Sevilla en nieuwkomer Lisandro Magallán is momenteel geblesseerd. Bij een blessure of een schorsing van Daley Blind of Matthijs de Ligt zal Veltman dus het veld in moeten.’Dan zal ik mijn kans moeten pakken’, aldus Veltman tegenover het AD.

Bron: AD


Gerelateerde posts

43 reacties

   1. Bakkie

    …maar geen rechtsback in ieder geval 😂
    Tuurlijk, hij is net terug van een lange blessure, maar Veltman op rechts is altijd hetzelfde: In zijn aanname zie je al dat hij niet naar voren gaat spelen. Soms doet ie nog alsof ie naar voren gaat spelen, maar dan speelt ie toch weer terug op een cv. Op die manier creeer je niks. Dan is het toch wel een verademing hoor, als je zo’n Mazraoui daar ziet spelen…

    1. Charka53

     Na om eerlijk te zijn die Mazza is ook geen rechts back hij verzuimd veel te vaak zijn taken en loopt mij te vaak op het middenveld en om eerlijk te te zijn momenteel zijn er geen goede spelers op die plek.

  1. HURBIE

   Zeker weten MR AJAX
   Hoop ook dat hij zijn oude vorm terug vindt
   Was best een goeie centrale verdediger
   Kan BLIND weer een lini opschuiven

   1. Bakkie

    Inderdaad Hurbie. Maar als rechtsback is Veltman echt niet goed genoeg. Voor centrale verdediger vind ik hem eigenlijk qua lengte en fysiek tekortkomen, maar op dat gebied kun je beter Veltman hebben dan Blind.
    Nog liever zie ik Schuurs of Magallan gewoon naast De Ligt staan centraal

    1. FrankiC

     Ik heb veel liever Blind dan Veltman in het centrum. Veel meer voetballer, beter inzicht, betere opbouw, eerst aanname altijd goed etc.

     1. Bakkie

      Ben ook gecharmeerd van Blind hoor, vind alleen dat hij of op 6 of als een soort dynamische linksback moet spelen. Zoals bijv tegen Real of op het WK onder vGaal

  2. Jimmy1971

   Soms maakt hij een foutje waardoor hij nonchalant over komt, maar Veltman is iid een echte Ajacied. Met zijn mentaliteit kan hij weleens heel belangrijk voor het Team zijn om nu eindelijk weer eens prijzen te pakken! Goed dat hij er weer bij is. Hou trouwens Ziyech a.u.b. op het middenveld daar is hij belangrijker met een xtra plus dat Neres dan kan spelen. Dat is dan jammer voor Schone maar voor het Team beter..

   1. Prinsengracht

    Welke mentaliteit? Het is een mietje! Hij draait zich om als de bal op hem af komt. Nico heeft de juiste mentaliteit. Veltman juist niet. Zitten hier dan echt zoveel blinden?

     1. KBouter

      Man man man…eerst lul je Veltman de hemel in en daarna lul je PG.. die overigens gelijk heeft.. naar zijn bek!

     2. HURBIE

      Ik heb alleen maar gezegd dat ik meer spelers met de mentaliteit van Nico in het eerste zou willen zien
      En Veltman kraak ik nu niet eens af, want ik blijf het een goeie centrale verdediger vinden maar geen rechtsback

  3. dickst14

   Fijn dat Veltman een echte ajacied is. Feit is dat het doelsaldo wel eens belangrijk kan zijn. NAC was rijp voor de sloop, 4 goals in 14 minuten en elke aanval gevaarlijk. Wat doet Hag, hij doet een dubbele wissel met Mazraoui naar de linksback plaats. Resultaat: de swung eruit en geen goals meer de laatste 25 minuten. Terwijl de volgende wedstrijd pas zondag weer is, dus spelers sparen was niet nodig.

  4. JohnDoe77

   Het applaus heeft hij verdiend. Alleen moet hij zich beseffen dat hij na Mazraoui moet knokken om een reserve rol. Gun hem het beste!

 1. FrankiC

  Onze virenden van het AD: ‘bij een blessure van De Ligt of Blind zal Veltman het veld in moeten’. Gelukkig gaat AD niet over onze opstelling. Veltman lijkt nog lang niet klaar (moest ongewild denken aan Heitinga toen ik hem zag hobbelen) en er zijn betere opties met Perr Schuurs en Frenkie (afhankelijk van de tegenstander). Verkoop van Wöber lijft een rare transfer.

  1. Moosie

   Ga je nou echt nog zeggen dat Frenkie in de verdediging kan?
   Heb je dan helemaal niets geleerd tegen pisvee?

   1. FrankiC

    Daarom schrijf ik @Moosie: ‘(afhankelijk van de tegenstander)’. Niet elke ED ploeg heeft een LdJ.
    Erger was m.i. tegen PSV de vorm van Eiting en de vrijheid die Mazra gaf aan Bergwijn.

  2. Moosie

   Geweldig aardige gozer is stil blijven staan na zijn 2de jaar in het eerste das jammer maar helaas.

 2. Zlatan4ever

  Ik ben absoluut geen fan van Veltman, maar het onthaal van gisteren is hem gegund.
  Voor de rest past hij niet bij het huidige Ajax, hopelijk vind hij een leuke club aan het eind van het seizoen

 3. Bert Betondorp

  Menselijk gezien is het toch fantastisch dat Veltman na zo’n lange blessuretijd
  het veld weer instapt onder een geweldig applaus! Hij is een echte Ajacied.
  Om die reden moet het uit zijn met die idiote reacties van “supporters op dit forum”
  Succes Veltman.

  1. FrankiC

   Op welke idiote reacties doel je dan @BB??? Ik heb het even teruggelezen en edereen is erg mild voor hem. Ze gunnen hem het beste, maar sommigen vinden dat hij geen basisspeler is, zoals ik.
   Dat maakt eerder jouw reactie een beetje ‘idioot’.

   1. Bert Betondorp

    FrankiC ik doel op eerdere opmerkingen over de positie van Veltman. Net als veel andere opmerkingen over andere spelers van Ajax zie je op dit forum dikwijls
    “Idiote, ongenuanceerde kreten” die vaak nergens op slaan.
    Ik vind dat Veltman een faire kans moet krijgen om terug te keren in de selectie.
    Dat de beste moge spelen!

   2. 1434

    Het zijn van “echte Ajacied” gaat voor het hebben van de juiste kwaliteiten bij veel mensen en schijnt recht te geven op een plek bij de selectie en zelfs op een basisplaats.

  2. dickst14

   De meeste supporters hebben niets tegen Veltman, buiten dan dat hij tekort komt voor het niveau van Ajax. De negatieve reacties worden uitgelokt door een zekere Nietmanen. Voor de rest ben ik ajacied en wil ik dat Ajax in zijn sterkste opstelling speelt en dat is dus zonder Veltman.

   1. Prinsengracht

    Het is een aardige knul. Maar svp nooit meer in Ajax 1. Ik wil 4 verdedigers die iedere tegenstander hoe dan ook uitschakelen. Vechters. Tijgers. Geen ideale schoonzonen. Dus geen Veltman.

    1. dickst14

     Geen Veltman geen Sinkgraven geen van Rhijn geen vd Hoorn. De Ligt en Tagliafico dat soort spelers moet de norm zijn.

    2. FrankiC

     Blijkbaar is het moeilijk om een rechtsback te scouten of op te leiden.

     Ik was destijds gecharmeerd van Hateboer, in zijn Groningentijd of Todd Kane van NEC/Chelsea, maar nu zou ik het ook niet zomaar weten. Die van RM kon er ook geen drol van. Aldeweireld over een paar jaar of de zoon van Trabelsi. Wat dat betreft zijn er meer betere linksbacks.

  3. Zlatan4ever

   Bert, ben je sociaal-werker geworden. Het feit dat hij een zware blessure achter de rug heeft wil niet zeggen dat ik hem goed moet vinden ??!!!!

   1. Bert Betondorp

    Zlatan4ever, een beetje menselijkheid en sociale bedachten, mag dat niet?
    Beter dan ongenuanceerd katten, omdat….?

 4. 1434

  Veltman als cv is nog redelijk als back gewoon niet. Tegen NAC zag je het direct. Verkeerd dekken waardoor hij na een draai van 360 graden d tegenstander kwijt is. Hij maakt zich smal ipv breed bang om hands te maken of een bal tegen zijn zakie te krijgen. Bij balbezit naar voren kijken en cervolgens breed afspelen. Leuke jongen, vaste echte Ajacied (wat dat ook wezen moge) maar niet als back bij Ajax.

 5. ajacied078

  als backup kan het geen kwaad om veltman erbij te hebben. maar aub geen gewoonte van maken. wordt altijd zenuwachtig als hij moet uit verdedigen

  1. FrankiC

   Een back-up moet je ook met een gerust hart durven inzetten tegen Real. Dat durfde je bij Wöber en niet met Veltman. Ongeschikt dus.

Reageren is niet mogelijk.