Ajax treedt hard op tegen biergooiers Benzema

Een aantal supporters van Ajax is woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid het stadion uitgezet nadat zij bier naar Karim Benzema hadden gegooid, zo meldt Ajax Life. De Fransman zette de Koninklijke in de tweede helft op voorsprong en kreeg daarna tijdens het vieren van dat doelpunt flink wat bier over zich heen gegooid. Op basis van camerabeelden werden de betreffende supporters niet lang na het incident benaderd door een interventieteam, waarna zij van de tribune af werden gehaald. Na notering van de gegevens volgde meteen een voorlopig stadionverbod, dat nog wel door de KNVB omgezet moet worden naar een landelijk verbod als de bond vindt dat er genoeg bewijs is verzameld. Als de KNVB besluit om mee te gaan in de maatregel die Ajax heeft getroffen, stuurt de club vervolgens een deurwaarder op pad, die het stadionverbod van doorgaans achttien maanden overhandigt.

Bij dat stadionverbod hoort ook een boete van doorgaans 450 euro, exclusief de deurwaarderskosten à 80 euro. Dat bedrag kan overigens nog flink oplopen als de UEFA besluit Ajax te beboeten voor het gooien van bier. De club rekent dat bedrag namelijk door naar de supporters die over de schreef zijn gegaan en dat betekende dat na de wedstrijd tegen Dynamo Kiev een boete van 8.000 euro bijvoorbeeld werd verdeeld over zes fans. Ook ontvingen zij van Ajax nog een aansprakelijkheidsstelling van 1.300 euro per persoon.

“De UEFA-boete van 8.000 euro delen we door zes en verhalen we op de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het gooien van vloeistoffen of voorwerpen”, is de uitleg van de club. “Dit geldt overigens niet alleen voor het gooien van vloeistoffen of voorwerpen, maar ook voor vuurwerk of andere overtredingen van huisregels. Op deze manier voorkomen we dat goedwillende supporters op de langere termijn de dupe worden van gedrag van een enkeling.”

Related posts

10 Comments

  1. FrankiC

   Vind jij het eerlijker een ander ervoor te laten opdraaien? De vervuiler betaalt: plukze!

 1. Zlatan4ever

  Laat ik voorop stellen dat een “bierdouche” niet goed gekeurd dient te worden. Maar als Ajax er zo “boven op zit” hoop ik dat de directie van Ajax ook eens contact op neemt met hun gelijken van 010. Daar beperkt het zich niet tot een “bierdouche”, daar krijg je er nog aanstekers,munten enz. er xtra bij. De “waanzinnige haatkoppen zijn bij elke klassieker goed in beeld gebracht bij studio sport zo vervolging moet simpel zijn

 2. 1434

  Als supporter krijg je bij bijna elk doelpunt een bierdouche. Daar doen ze niets aan. Beetje overdreven allemaal.

 3. Wenen 1995

  Aanpakken die gasten! Goed dat Ajax hard optreedt. Hopelijk leren ze het dan af. Zou fijn zijn dat iedere club op dezelfde wijze optreedt.

 4. Charka53

  Het is goed gedaan zo er moet maar eens goed aangepakt worden en we moeten nu niet gaan roepen zo erg is dat nu ook weer niet maar dat is nu typisch Nederlands daar wordt alles maar door de vingers gezien en het respect voor een ander is ook nergens meer te vinden en inderdaad het zou in alle stadions moeten gebeuren.

 5. a.p.

  Ajax goed opgetreden, maar ik dacht er nieuwe tribunes geplaatst waren, wel erg dicht bij het speelveld en dan kan je snel zo iets verwachten

 6. Ptr

  Ze juichen daar gewoon expres omdat ze dorst hebben. Maar zo wordt het wel eetje te duur om spontaan een rondje te geven.

Comments are closed.