Ajax in bekerduel wel scherp tegen Heerenveen: 3-1

Na de 4-4 van zondag tegen Heerenveen, zegevierde Ajax deze keer wel tegen de ploeg van Jan Olde Riekerink. Al was de slotfase wederom niet overtuigend. In de Johan Cruijff ArenA plaatste Ajax zich door een 3-1 zege voor de halve finales van het bekertoernooi. Eerder verzekerden Feyenoord, AZ en Willem II zich al van een plek bij de beste vier.

Na twee minuten voetbal was het al raak in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers lieten er geen gras over groeien. Rasmus Kristensen bediende Noussair Mazraoui. De international van Marokko rondde rustig af. Binnen een kwartier was het gebeurd voor de Friezen. PSG-target Matthijs de Ligt won een kopduel, waarna Donny van de Beek kon afronden. Heerenveen-keeper Warner Hahn zag er niet bepaald goed uit bij die treffer.

Zeven minuten voor rust konden de thuisfans weer juichen. Daley Blind stuurde Dusan Tadic de diepte in. De Serviër bediende Van de Beek, die met Stijn Schaars in zijn nek voor derde Ajax-treffer zorgde. Afgelopen zondag kwam Heerenveen een 3-1 achterstand te boven in de ArenA, maar zo’n spectaculaire comeback behoorde donderdagavond niet tot de mogelijkheden. Doelman André Onana, hij keerde ten faveure van Kostas Lamprou terug in de basis, kreeg tot de slotfase vrijwel niks te doen.

Zeven minuten voor tijd kon rechtsback Kristensen wel door de grond zakken. De Deen kreeg te maken met een black-out en speelde zomaar Pelle van Amersfoort in de voeten. De middenvelder krulde de bal knap voorbij Onana. In de 89e minuut leek het nog even spannend te worden. Debutant Lisandro Magallan legde Sam Lammers neer. Arbiter Kevin Blom floot voor een strafschop, maar Lammers kreeg de bal niet voorbij Onana.

De blik bij Ajax gaat nu op de clash tegen Feyenoord. Het zou zomaar kunnen dat de ploeg van trainer Erik ten Hag de Rotterdamse rivaal ook treft in de halve eindstrijd van de beker. De loting is morgenavond.

Ajax – sc Heerenveen 3-1 (3-0)
2.  Mazraoui 1-0
16. Van de Beek 2-0
38. Van de Beek 3-0
84. Van Amersfoort 3-1

Opstelling Ajax:
Onana; Blind, De Ligt, Magallán, Kristensen; Mazraoui (29. Schöne), De Jong, Van de Beek; Ziyech (46. Neres), Huntelaar, Tadic (75. Cerny).

Opstelling sc Heerenveen:
Hahn; Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg; Schaars (Kongolo 63′), Van Amersfoort, Vlap (Bruijn 75′); Van Bergen, Lammers, Zeneli.

 

Magallan voor het eerst in de basis in de ArenA

De man van 75 of was het nou 86 miljoen?

High five bij de 3-0!

Related posts

28 Comments

  1. J18

    Is wel weer een schot in de roos met die argentijnen! Vond Magallan erg sterk spelen, ondanks het penaltymoment.

        1. FrankiC

          Wat een rare regel is dat trouwens, dat je de VAR niet een deel van de wedstrijd kunt inzetten….

          1. De Nees

            Snap daar ook de logica niet van, wat de fuck maakt het uit voor de eerlijkheid van het spel? Hoog ambtenarengehalte deze onzinnige redenering.

  2. BeukerAjax

    Man man wat was de tweede helft slecht. Zelfde geld wordt het nog gelijk… maja zakelijke overwinning, hopelijk niet teveel energie verspild en zondag knallen bij die kakkies

  3. -buitenkantje rechts-

    Zonder Ziyech zakte Ajax naar een bedenkelijk niveau.. In de 2e helft mocht Heerenveen aanvallen en werd het nog bijna spannend. Mooi dat we Onana op doel hadden en geen Lamprou. Zie hier het verschil.
    Kristensen komt ook zwaar te kort.. Naast zijn blunder liet hij telkens de linksbuiten van Heerenveen aan de bal komen. Zat er niet fel op. Hij komt handelingssnelheid en technische bagage tekort.
    Mazraoui liet zien hoe veelzijdig hij is.. Goede voetballer. Was ook benieuwd naar Magallan.. Echte dakdekker die natuurlijk nog moet wennen. Degelijke verdediger met weinig aanvallende impulsen, maar misschien kont dat nog. Aanvallers Ajax veel te onnauwkeurig in de eindpass. .Dat moet beter in 010 en tegen Real.

    1. FrankiC

      Heerlijk om Mazra op het middenveld te zien. Zoals in zijn laatste JA jaar. Destijds al wekelijks beter dan De Wit en Eiting. Maar zoals je zegt, we hebben geen vervanger op rechtsachter.
      Die Lammers kan trouwens naast doelpunten maken ook nog eens erg goed voetballen.

      1. Godenzonen.

        Die Lammers kan zich ook erg goed vallen. Heeft teveel naar de Jong gekeken. En dan die penalty bog missen ook. Loser ??

      1. -buitenkantje rechts-

        ? Moest er snel..had t niet meer doorgelezen..mandekker maakt hij nu kanselier?? van als het typ.. Zal een mailtje naar Samsung sturen..

    1. FrankiC

      Volgens mij is hij niet gewend om als CV’s naast elkaar te spelen. Hij kroop er trlkens ouderwets weer achter!

  4. Ajax belg

    Mooie wedstrijd, eerste helft althans, steeds duidelijke dat Beek een basisspeler is. Werkkracht en finesse voor het doel.

  5. Charka53

    Op naar de halve finale maar als we zondag zo spelen gaan die kakkies niet erg bang van ons zijn .

  6. ajaxhoger

    We hebben wereld voetballer kristensen weer aan het werk gezien,een goeie rechts back aan trekken is ook geen overbodige luxe ,want Maza zal niet lang blijven ben ik bang als hij zo blijft spelen .

  7. De Nees

    Maz beviel echt goed op MV, vaker doen geeft veel aanvallende impulsen aan het elftal. Eerste helft was echt goed, 2e helft lieten ze maar lopen. Zonder Ziyech draait het toch een heel stuk minder, best frappant gezien de behoorlijke kwaliteiten van de andere aanvallers.

  8. Litmanen

    Ik lees hier wie allemaal goed waren ( buiten Kristensen) maar ik lees hier niet hoe zwak De Ligt en Frenkie waren. Hopelijk laten die twee zondag zien waarom ze zoveel waard zijn.

Comments are closed.