Overmars: ‘We gaan goed besteden, de lat nóg hoger leggen’

Dat Ajax aankomende zomer kan rekenen op een leegloop wat spelers betreft lijkt een zekerheid. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong lijken sowieso onhoudbaar voor Ajax maar ook Hakim Ziyech, Andre Onana en David Neres worden regelmatig in verband gebracht met een zomerse transfer. Directeur spelerszaken Marc Overmars heeft tegenover het AD laten weten zich bewust te zijn van deze situatie en dat Ajax komende zomer weer flink gaat investeren.

‘We gaan goed besteden, de lat nóg hoger leggen en er is ook geen weg terug’ citeert het AD. Binnen Ajax is het woord ‘salarisplafond’ uit het woordenboek verdwenen en kunnen spelers vorstelijke salarissen opstrijken binnen de Johan Cruijff Arena. Ritsu Doan van FC Groningen wordt in de gaten gehouden als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech maar dat geldt zeker ook voor Víctor Guzmán van CF Pachuca. Dat clubs de hoofdprijs vragen voor hun spelers is voor Overmars momenteel geen probleem want de deals kunnen nu gesloten worden met een nog dikkere portemonnee. De scouts onder leiding van Henk Veldmate reizen de hele wereld over op jacht naar spelers in de categorie Davinson Sánchez en Nicolás Tagliafico. Het succes in de Champions League heeft als grote voordeel dat Ajax aantrekkelijker wordt voor spelers. Het is aan de leiding van Ajax om daarvan maximaal te profiteren.

Bron: AD

Related posts

119 Comments

 1. Finidi

  Het zal mij benieuwen waar ze mee aankomen, hoop wel een paar goeie verdedigers en een topspits ala Cavani

  1. De Ajacied

   Ik heb vertrouwen in Overmars gekregen, en ga ervan uit dat hij met goeie spelers komt,
   ❌❌❌

  2. Bakkie

   Een type Sanchez en een type Cavani inderdaad, dat zijn beesten. Cavani zelf is helaas niet haalbaar, maar er loopt vast wel een nieuwe Cavani rond in Uruguay

  3. JohnDoe77

   Super goed verhaal. Na jaren in een soort sluimerende fase lijkt Ajax echt te ontwaken!

 2. Amoebe

  Als je zo een dikke bankrekening hebt kun je dan niet de spelers nog een jaar laten blijven met de afspraak dat ze het jaar daarna weg mogen.

  De winst strijk je evengoed op maar een jaar later.

  Deze groep moet gewoon echt nog 1 a 2 jaar bij elkaar blijven.

  Ik weet dst het niet gebeurd maar toch.

  1. Arie

   gewoon een salaris injectie geven met een jaar extra contract en nee zeggen hoe moeilijk is dat. En natuurlijk het prijskaartje goed prijzen doen alle clubs spelers voor een habbekrats zijn niet bij Ajax te koop.

  2. dickst14

   Zou mooi zijn Amoebe, maar kans is klein. Met al het geld wat er binnen gaat komen moeten ze het fundament verstevigen. Van de beurs af en stadion in eigen beheer. Het geld wat binnen gaat komen gaan we toch niet allemaal uitgeven.

    1. dickst14

     Is al heel erg opgeknapt hoor. Grachten zijn weg, stoeltjes ajax kleur. Nu alleen die lelijke hoeken dicht maken en het veld laten zakken een meter of 5 en tribunes doortrekken tot op het veld.

     1. Prinsengracht

      Zonder die open hoeken kun je helemaal geen grasveld hebben in de Arena. Laat staan een goede grasmat.

   1. De Nees

    Van de beurs af wordt met de dag duurder Dickst. Als Ajax nu de resterende 30% aandelen zou opkopen kom je uit op 82 mln. Jammer, hadden ze een paar jaar geleden moeten doen op 5 euro p/ aandeel.

    1. dickst14

     Ja ok de Nees, maar dan een plan maken zodra de Ligt en de Jong etc verkocht zijn en het aandeel naar beneden gaat dan toeslaan. Het moet toch eens gebeuren.

    2. De Nees

     zeker mee eens, van mij mogen ze zelfs deels een lening afsluiten om van die beurs af te gaan. Echter ik vermoed de grootste ‘maar’ hierin is, dat RvC dit moet voortrekken en/of op de agenda zetten in de Alg Vergadering Aandeelhouders, maar dan leggen die gasten hun eigen mooie baantje op de tocht en dat zie ik die pluche-warmers niet snel doen. Dit kon al ‘goedkoop’ op 5 euro koers en daar bleef het jaren op hangen maar nooit die stap gemaakt, het voegt voor hun niks toe om NV af te zijn. Ben bang dat het een utopie blijft.

     1. -buitenkantje rechts-

      Kan je uitleggen waarom je van de beurs af wilt.. Je weet onwaarschijnlijk dat op dit moment er al 32 Europese clubs op de beurs zijn..

      Kijk.. Baas in eigen stadion kan ik me in vinden. Dan moet je de medewerking van de Adamse gemeente hebben. Die staat er volgens mij niet onwelwillend tegenover. Dan heb je geen last meer van evenementen en concerten vlak voor wedstrijden. Dàt is nu namelijk de grootste oorzaak van de beroerde grasmat af en toe.

     2. Ajax1958

      @BR, niet alleen dat. Waar ik grote moeite mee heb is, dat Ajax als een bedrijf wordt geleid nu en dat trekt allemaal enge mensen aan. Mensen die niet eens weten hoe een bal eruit ziet, maar wel vorstelijk beloont moeten worden en het beleid bepalen. Het wordt ook een log orgaan zo, beslissingen moeten door allerlei commissies enz. Wmb zo snel mogelijk van de beurs af.

     3. De Nees

      De redenen die 58 aangeeft BR. Kijk bijv hoe Henrichs de ledenraad naar zijn hand heeft gezet, wat er nog aan voetbalmensen aanwezig was is vleugellam gemaakt. Cruijff had wel de slag gewonnen maar nooit de oorlog door die extra bestuurslagen van een NV. Was het een vereniging geweest dan had hij met een voorzitter en wat bestuursleden te maken gehad en dan in 3-4 stappen had hij hun kaltgestelt, in een NV kan dat niet. Ooit komt zo’n strijd weer terug, zijn we weer overgeleverd aan de zakenmensen waar de voetbalmensen weer aan het kortste eind gaan trekken. Daarom boeit mij het stadioneigendom veel minder als van die verrekte rot beurs af te gaan.

    3. Ajax1958

     Heb het een paar jaar geleden ook al voorgerekend Nees. Er staan grofweg 18.330.000 aandelen uit, waarvan 30% in de verkoop. Rest is in eigen bezit. 30% van 18.330.000 is zo’n beetje 5.500.000. Beurskoers is op dit moment €14,45. Om die 30% van de markt te halen willen aandeelhouders een premie hebben van zo’n 20%. Dus 5.500.000 x €14,45 + 20% = € 95.370.000. Toen ik het een paar jaar heleden uitrekende kwam ik zo op 54.000.000 ofzo. Misschien maak ik een rekenfout en kan er een geleerde naar kijken, eeeehhhhhhhh Neppie, jij als jurist misschien?

     1. De Nees

      Ik rekende ook even grofweg met 5,5 mln aandelen tegen 15 euro, kwam je uit op pm 82 mln, zonder de premie dan. Vorig jaar stond het nog ver van de 10 euro af, dan zat je op pakweg 40 mln terugkoop. Dat was nog goed te behappen, zoals met helft cash en helft een lening, voel je amper de financiële pijn. Maar ja, de wil is er niet dan houdt het op helaas.

     2. Ajax1958

      Tja, wie kan/kunnen dat balletje gaan laten rollen en daar eventueel druk op uitoefenen?

  3. Vasovic

   Ben ik met je eens Armoebe. Ze hebben toch met hun volle verstand een contract tot 2021 – 2022 getekend. De winst strijk je toch wel op, mogelijk door champions league succes nog meer dan aankomende zomer!

   1. Tikkietakka

    Lange contracten zijn er alleen vanwege de transfersom bij eerder vertrek. Niet om je aan te houden. Verschil in Nederland is te groot tussen de top 2 en de rest. Kortom, 32 potjes die je liever niet speelt.

    1. Amoebe

     Ik begrijp ook gerust dat spelers hogerop willen….maar ik denk niet in het belang van de spelers maar in het belang van mij/ajax.

 3. a.p.

  Dit zijn goede gedachten van het bestuur. we willen weer meetellen in Europa en in Nederland

 4. AFCA my World

  Hopelijk gaat ze zich nu al profileren, teken voorcontracten voor posities van spelers die zeker gaan vertrekken, de paar die genoemd zijn zijn niet de enigen er is ook belangstelling voor Tagliafico Wöber en Donny, er moet NU al Gehandeld worden !!! ⚽️

 5. Koning Haarms Wolfs

  Nu nog af van dat walgelijke kunstgras. Dé reden waarom toppers niet naar ons willen, en natuurlijk door het niveau van de eredivisie. Maar goed, poen hebben we….

  1. EugAjax

   Eens KHW, daarom snap ik niet dat Ajax zo volhardend is in het niet gelijker verdelen van de Nederlandse tv rechten. Dan zal Ajax paar miljoen minder van worden (zeg max 3-4), maar dan kan je doorpakken met aantrekken betere spelers. Dan staan andere clubs meer open voor kleinere competitie, want ze krijgen meer geld, en dat komt kwaliteit ED te goede. De betere spelers van de mindere clubs (nummer 15-18 bijv) gaan dan voetballen bij de nummers 4-14 zeg maar. En kan je verplichten voor gewoon veld. Etc dan krijg je pas een kwaliteitsverhoging.

   Ajax is in deze om voor mij onbegrijpelijke reden penny wise pound foolish zoals Engelsen dat mooi kunnen zeggen.

   1. Litmanen

    Je kunt de televisierechten wat meer gelijk verdelen, maar je moet ook niet vergeten dat die zelfs in Belgie meer opbrengen dan in Nederland. Ajax is hoe dan ook niet me in te halen door de rest, zelfs PSV redt dat niet meer, zeker niet nu ze ook uit Europa liggen.
    Nu alleen nog even drie jaar achter elkaar die schaal pakken, dan zit PSV straks op hetzelfde niveau als Feijenoord.
    Jammer maar helaas.

    1. EugAjax

     Klopt Litmanen en precies dus mijn punt. Televisierechten onderwerp is te marginaal om daar te strak aan vast te houden. Ajax begint steeds groter te denken, maar dat moet nog groter wat mij betreft. Die 3-4 mln moet ergens makkelijk terug te verdienen zijn. Mijn verwachting is hetzelfde in Nederland, moeten die pisvlekken nu wel eens op hun bek gaan, die blijven maar winnen……..

     1. De Nees

      Verwacht zondag maar niks van fainoord, die stel slapzakken geven hun 3 punten gewoon weer weg. Bommel zal zijn rommel wel klaarstomen, pot tegen Barca heeft hun goede boost gegeven om schadevrij weg te komen zondag.

     2. EugAjax

      Vrees het ook De Nees, enige hoop die ik heb zijn de statistieken……….PSV heeft het vaak om onbegrijpelijke redenen heel moeilijk in de Kuip. Misschien wat polletjes neerleggen ??

     3. Bakkie

      Het probleem in 010 is dat er gewoon niet genoeg kwaliteit rondloopt. PSV gaat makkelijk winnen en wint waarschijnlijk ook de Eredivisie. Maar Ajax is veel harder aan het groeien als club, dus die schalen komen wel. Nu lekker genieten van de CL

     4. Vasovic

      Rustig EugAjax. Die Pisveers hebben alleen nog het rechterrijtje gehad, en een hoop mazzel.

   2. Koning Haarms Wolfs

    Een groot deel ligt ook aan het feit, dat de kleine clubs een veto kunnen uitspreken. Kijk maar naar Heracles, die iedereen frustreert met het niet willen meewerken. De KNVB dient echt gras verplicht te stellen en iedereen die niet mee wil of mee kan (zelfs niet met een kapitaalinjectie) in de 1e divisie laten spelen.

    1. Ajax 1

     Precies, de knvb, die hebben pas geld….die moeten die regel gewoon invoeren en een paar clubs met kunstgras compenseren

    2. EugAjax

     Goed punt, in een normale democratie zou 1 stem 1 punt moeten zijn en dan meeste stemmen gelden, maar helaas zelfs dat hebben de clubs verkeerd afgesproken, dus daar heb je de veto als je dat wilt veranderen weer. We zitten vast. En dus een sterke KNVB is nodig om dit helemaal op de schop te gooien.

     Als die beslssingsbevoegdheid beter is (verdeeld) dan kan je pas beter doorpakken !

    3. Kevke87

     laat nou net die Jan Smit in het bestuur van knvb zitten. ex voorzitter heracles. dat maakt het erniet makkelijker op

     1. EugAjax

      Dat maakt het inderdaad er ook niet makkelijker op Kevke…..ze hebben het echt goed dichtgetimmerd die kleintjes……..kutzooi

     2. De Nees

      …en Nico-Jan Hoogma niet te vergeten, ook een Heracles achtergrond. Die 2 voormalige insiders begrepen Heracles’ belangen maar al te goed.

     3. Prinsengracht

      Waarom is iedere tweede post hier van jou Eug? Hoeft voor mij niet hoor. Beetje te veel.

     4. Litmanen

      Er is eigenlijk maar 1 oplossing, een niet democratische beslissing. Zolang de huidige stemverhoudung van kracht is gaat niemand dit probleem oplossen.
      Uiteindelijk zal de KNVB als instituut de knoop moeten doorhakken om de eredivisie kleiner te maken en om van dat kunstgras af te komen. Dat laatste is het makkelijkst.

   3. dickst14

    Ja dit gaan we doen. vraag er patent op aan. je hebt het nederlandse voetbal gered. Dat een dooie dat moest doen. iedereen moet zich schamen.

 6. Charka53

  Dat mogen we hopen Marc want we hebben de smaak van de Champignons League weer te pakken.

 7. Arie

  Vergeet niet de jeugdopleiding deze heeft ons de kanjers als de Ligt gegeven. Ik hoor niemand meer over de Cruyf gedachte maar hij heeft ons jaren terug deze kant op geduwd.

  1. De Nees

   Ben ook wat bevreesd dat met de dikke buidel nu te makkelijk spelers gehaald wordt. Denk aan niet meer dan 3 spelers te halen: achter Magellan, Vertonghen en vervanger voor Ziyech. Rest posities is goed bezet en/ of kan aangevuld worden uit jong Ajax.

   1. Tikkietakka

    Ik vrees dat we aardig wat terrein hebben verloren bij de eigen jeugd. Zelfs Sierhuis komt toch niet door.

    1. dickst14

     Kopen wat je zelf niet hebt of kunt opleiden. Klinkt simpel, is simpel maar om het uit te voeren vrij moeilijk blijkbaar.

     1. De Nees

      Idd makkelijk gezegd. Wanneer weet je wie wel of niet de kwaliteit heeft, of is het er wel maar over een paar jaar, dus toch nu iemand halen of toch even geduld hebben met dat talent? En tegelijkertijd toch een sterk team op de mat zetten en meedoen om de titel en in europa.

   2. Litmanen

    Voor De Ligt heb je Schuurs. Achterin heb je het dan wel opgelost als iedereen blijft.
    Voor De Jong en Ziyech heb je geen oplossing binnen je selectie als ze allebei gaan. Hopelijk haalt City of Barca Frenkie, dan heb je een redelijke kans dat hij nig minimaal 1 jaar aan Ajax wordt uitgeleend.
    Ik verwacht dat Ziyech naar een Europese subtopper gaat en die gaat daar dan ook voor een basisplaats.

    Aan de andere kant, Frenkie wordt straks 22, wil men hem dan nog uitlenen?

  1. Litmanen

   Waar moet Vertongen dan spelen? Met Schuurs heb je de vervanger van De Ligt in huis. Pure kapitaalvernietiging als je voor De Ligt vervanging gaat kopen.
   We hebben een creatieve middenvelder nodig. Die Japanner is een optie, maar Gufstafson kan in een goed draaiend elftal een fantastische 10 zijn. Zwaar onderschatte voetballer die veel te goed was voor 010.

 8. Iedereen heeft een mening

  De prijzen die AJAX gaat/moet betalen zullen ook veel hoger liggen ook voor middelmatige spelers. Lijkt mij een lastige opgave te worden voor Overmars en consorten.

  1. Ajax 1

   Dat zal wel meevallen. De markt is de markt. Ajax heeft altijd meer moeten betalen dan andere nl clubs voor spelers van nl clubs, maar internationaal maakt het niet uit want dan os ajax afgemeten aan de 10 topclubs in europa nog altijd minder koopkrachtig.

 9. Indojood

  Jammer dat dit niet eerder had kunnen gebeuren. Peter Bosz gaf niet voor niets aan dat er na de EL finale versterking was gewenst in elke linie om te kunnen doorpakken. De grote boosdoener in dit alles is toch de zelfbenoemde “Cruijffiaan” Dennis Bergkamp geweest. Hij heeft Jonk, Jopie en Bosz weggejaagd en de boel vertraagd en verkloot door een compleet verkeerde eigen draai van het plan Cruijff aan de club op te leggen. Hem ontslaan was de beste beslissing in jaren van Ajax.

  1. De Nees

   Volledig eens. Pfff…laat Eug dit maar niet lezen, komt ie straks weer met zijn eigen compleet verdraaide naïeve Bergkamp visie aanzetten om alles recht te lullen wat krom is aan Dennis.

   1. EugAjax

    Rustig aan maar De Nees ik had het vanmiddag al gelezen ?. Gewoon alle zinnen omdraaien en je hebt mijn visie ?. In ieder geval ben ik zeer blij dat hij Bosz eruit gekieperd heeft. Petertje vond ik overschat, vooral op taktisch gebied en duurde heel lang voordat machine draaide. Veel geluk in Europese uitwedstrijden.
    Wel mooie wedstrijden en avonden meegemaakt, maar overall blij dat hij weg is. Puur om simpele feit, hij zal nooit een prijs winnen.

    Bij Dortmund gefaald en zie hoe het daarna met die ploeg gaat…..en ook met Ajax. Nooit gedacht dat ik Ten Hag zou ophemelen. Maar die heeft het en sneller en beter voor elkaar dit seizoen.

    Voor zover ik weet kwam Bosz niet door voorronde CL heen laat staan 11 wedstrijden ongeslagen blijven. En dan vind ik het spel onder Ten Hag ook nog leuker om naar te kijken. Moet hij wel Huntelaar zsm weer opstellen want het wordt wat minder het spel met Dolberg erin

    1. Tikkietakka

     Jij gaat de selectie en ervaring van nu dus gelijk stellen aan die van onder Bosz en je zet ten Hag op een hogere trede dan Bosz. Blij dat je terug bent Eug, ik kwam materiaal voor de oudejaars conference tekort. Gewoon doorgaan met dit commentaar.

     1. EugAjax

      Het grappige is Tikkietakka, dat als ik die reden zou opvoeren over verschil in de mooiheid van het spel tussen Bosz en De Boer dan krijg ik hoongelach…….neem je die dan ook even mee in je oudejaars conference ??

    2. dickst14

     Je snapt er echt nooit ene kut van he dooie klootzak. Bosz is weggegaan door Bergkamp o.a

   2. Indojood

    Ach Eug, die riep heel hard dat Ajax met het ontslag van Keizer en Bergkamp de verkeerde weg was ingeslagen. Komt ie na AEK-Ajax weer terug uit de dood om te gillen dat we terug zijn aan de top. Zit echt een steekje los bij die gast.

    Ajax heeft gewoon veel geluk gehad met de onverwachte hoofdprijs voor Milik en het succes van Bosz die ons heeft eraan herinnerd wie we ook al weer waren. Hij trok na de winterstop zijn eigen plan en toen ging het lopen. Verder schreeuwde we met zijn allen om Ziyech. Overmars haalde hem onder deze druk terwijl ie een week eerder doodleuk zei dat we hem niet nodig hadden. Wat Moosie al zei, in december 2017 kwam Ajax erachter dat Bosz gelijk had. Tenslotte denk ik nog steeds dat deze succesvolle CL-groepsfase ondanks Ten Hag is. In de ED is het allemaal plichtmatig en niet echt leuk om naar te kijken. We staan achter de pisvlekken door tactische blunder van Ten Hag maar hij blijft volharden dat ie het bij het juiste eind had.

    Er zit echt geen doordacht beleid achter, de situatie waar we nu in verkeren.

    1. Prinsengracht

     Ik lees nergens dat we van pisvee verloren omdat de Ligt niet speelde. Scheelt echt een slok op een borrel.

     1. Tikkietakka

      Als je als team zo afhankelijk bent dan heb je gewoon een ruim ontoereikende selectie

   3. De Nees

    Eug ik ga met jouw echt niet kletsen over Bergkamp, alsof je tegen een groenlinks figuur zit te lullen, die snappen ook niks van de realiteit. Maar nu (of al langer eigenlijk) is het Bosz die niks meer goed kan doen bij je, je weet voor en achter al precies hoe met hem zou/ zal uitpakken. Bosz staat bij mij hoog omdat hij eindelijk Ajax weer een voetbalsmoel gaf na die godvergeten jaren onder de DeBoer (aub niet weer met die 4 titels komen) plus Cruijff nam hem in vertrouwen als de man met zijn voetbalvisie en Bosz paste Johan’s lessen zoveel mogelijk toe op het veld. Daarom de mindere dingen aan Bosz zijn hem wat sneller gegeven, het was maar 1 jaar en hij was maar net begonnen. Aan dat laatste ga jij heel snel aan voorbij.

    1. Indojood

     Die dooie durft niet direct Cruijff af te vallen dus dan is het makkelijker om degenen die dicht bij Cruijff staan zodat Jonk en Bosz af te vallen.

    2. EugAjax

     Sorry jij haalt het aan De Nees……en dat schatte ik ook in vandaar dan maar even over Bosz. Bosz heeft goede visie maar is wat mij betreft net niet trainer. En ja slechts 1 jaar, maar dat heeft meneer toch echt aan zichzelf te danken.

     Bij Dortmund gefaald, bij een topclub in Israel geen prijs etc. en ik moet ook altijd lachen m feit dat Bosz voor Johan staat. En als je kritiek op Bosz hebt dat je dan kritiek op Johan hebt…..Hoezo omdat meneer Bosz een keer met hem in Israel heeft gepraat en dat ze toen een klik hadden toen ze het over voetbal hadden?

     Wat mij betreft staat dat los. Ja het was af en toe genieten, zekers. Maar ik durf hier te stellen dat het meer en vaker genieten is dit seizoen onder Ten Hag. Had ik inderdaad nooit verwacht, maar het is toch echt zo.

     1. Tikkietakka

      Wat een ongelooflijk dom gelul Eug, tenenkrommend de onwaarheden. Bodz die het aan zichzelf te danken heeft dathet bij een jaar is gebleven. Je blijft pertinente aantoonbare leugens volhouden. Nog even en Bosz is weg gegaan omdat zijn pop zijn fieldseat moest inleveren en vervolgens overleden is aan een operatie voor geslachtsverandering.

     2. dickst14

      Elke reactie op die dooie is gewoon zonde van je tijd. Hij begreep het niet, hij begrijpt het niet en hij zal het ook nooit begrijpen.

    3. Indojood

     Laat die dooie lullen. Zijn grote held FdB is al twee keer gewieberd bij Inter en Crystal Palace, daar hoor je hem niet over.

    4. De Nees

     Dat falen bij Dortmund had veel meer oorzaken, zoals ander spelsysteem wat hij wilde inpassen en muiterij bij een aantal spelers. Dennis heeft hem weggewerkt na 1 jaar, daarop ging hij in op de aanbieding Dortmund. En je zit Johan-Bosz weer volledig te verdraaien om je onzin te verkondigen, waar baseer je op dat zij slechts eenmaal elkaar gesproken hebben? Ten Hag en Bosz met elkaar vergelijken is ook volledig krom, geheel andere omstandigheden. Kolere man, die bijna-dood-ervaring heeft weinig rust gebracht in je kop. ?

     1. EugAjax

      Toche?. Laat ik het dan zo zeggen. Ik heb dermate rust in mijn kop om te zien dat jij zelf ook dingen recht lul die krom zijn. Meerkeuzevraag voor je:
      – waar krijg je aantal muitende spelers van?
      a) omdat de trainer niveau Cruijff heeft en dus een zeer grote meneer
      b) omdat ze het een koekenbakker vinden.

      Grootste fout bij de eigenwijze Nederlandse coaches met te weinig autoriteit in buitenland is dat ze de culturen van een club en land willen veranderen en dus van de spelers……voorbeelden zat
      Bosz, Cocu en ja ook mijn favoriet De Boer, zelfs die deed het fout. Ergo hij koos zelfs twee clubs die helemaal niet bij hem passen. Bosz had iig nog een club gekozen die bij hem zou kunnen passen, alleen vond meneer zich groter als die club en spelers en dan ga je ellende krijgen op dat niveau ! Een trainer die vast blijft houden aan Kruzen als assistent kan ik niet echt bewonderen ! Nogmaals goede trainer goede visie, alleen ben ik blij dat hij weg is. Hij past qua karakter totaal niet bij onze club !

 10. Tikkietakka

  Ik vrees dat we steeds verder afdrijven van het “echte” Ajax zoals Johan het voor ogen had. Ik hoor niets over investeringen in de jeugdopleiding. Die gaat zienderogen achteruit. Nu zijn we straks verplicht voor minimaal 75% te gaan kopen. Joepie. Straks een elftal met hooguit drie Nederlandse spelers waarvan misschien eentje uit eigenlpleiding met verder 8 buitenlandse aankopen uit minimaal 6 verschillende landen en drie werelddelen. Is dan echt een club om trots op te zijn.

  1. Yindi02

   Was/ben jij niet een enorme fan van Barca? Doen die niet hetzelfde (ongeveer) als waar Ajax nu naar toe wilt? Je kunt wel in het verleden blijven hangen maar wat brengt dat dan uiteindelijk? Wat wil je nu precies? CL spelen puur obv eigen (opgeleide) spelers? Gaat niet lukken. Of je maakt de keuze het wel zo te doen maar dan is de consequentie daarvan dat je ver onder de top blijft acteren. (ED-EL niveau). CL spelen louter en alleen obv zelf opgeleide spelers is een utopie. Al die topclubs vullen hun selectie aan met spelers van buitenaf. Daar zitten toch ook de tribunes vol? Die halen toch ook hun kapitaal (deels) door in de CL te spelen? Kwestie van keuzes maken obv de doelstelling, toch?

    1. Tikkietakka

     Uit jouw bijdrage blijkt duidelijk dat je de visie van Johan niet kent. Eigenlijk best beschamend voor een Ajax supporter maar helaas wordt dit steeds meer gemeengoed. Supporter van Ajax alleen om de naam. Doodzonde.

  2. Kevke87

   nou, niet helemaal. plan cruijff was gebaseerd op de jeugdopleiding en aankopen die daadwerkelijk als versterking komen inhet eerste elftal. (bv Ziyech, Tagliafico en Tadic) voor uitzonderlijke spelers de salaris omhoog. (dus aankopen zoals bv Sinkgraven niet doen, want die heb je zelf al rondlopen) dus het plan cruijff wordt al vrij aardig uitgevoerd

   1. Tikkietakka

    Ik spreek je over paar maandjes wel en kijk even wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is bij de jeugdelftallen. Kijk eens naar alleaankopen en naar het aantal huidige contractspelers.

    1. Yindi02

     Tikkietakkie, ben het vaak eens met jouw bijdrage hier, soms ook niet en dan valt het me op dat jij je aanmatigt mij (maar ook anderen) te kunnen beoordelen als zijnde “geen echte” Ajax supporters”. Dus is het hebben van een andere mening of van een bepaalde nuance hierin voor jou een reden die kwalificatie te maken. Natuurlijk heb je dat recht om dat te doen maar jij gaat uit van het feit dat jij en jij alleen, de waarheid in pacht hebt.
     Het vervelende is echter dat er geen echte waarheid bestaat. Die van mij niet, die van jou niet en dus ook die van “Johan” niet. Accepteer dus dat er anders-denkenden zijn.

     1. Tikkietakka

      Jouw reactie maakte mij duidelijk dat je de visie van Johan niet of nauwelijks kent en dat maakt het discussieren over dit onderwerp dan erg moeilijk danwel onmogelijk. Dat blijkt al uit het feit dat jij dan uitgaat van een compleet elftal vanuit de jeugdopleiding. Dat heeft verder niets te maken met gelijk willen hebben.

     2. Yindi02

      Onjuiste aanname dat ik uitga van een compleet elftal vanuit de jeugdopleiding en ik wil ook geen gelijk hebben. De kern is juist dat ik zeg dat niemand “het gelijk” of de waarheid heeft. Met jouw bijdrage hier ben ik het vaak eens maar dat betekent tegelijkertijd niet dat ik vind dat anderen die zelfde mening moeten hebben. Jij kunt niet voor mij bepalen of ik wel of geen goede supporter ben van Ajax. Verschillende inzichten hebben, heeft niets te maken met wel of geen goede supporter zijn. Ik accepteer volledig dat jij achter het plan Johan sta, ik denk daar anders, genuanceerder over dus zeg jij dat ik een slechte supporter ben en er niets van begrijp. Succes dus met jouw “waarheid”.

     3. Tikkietakka

      Ik zeg hooguit dat je een andere supporter bent. Nergens staat dat ik je geen goede supporter vindt. Het woordje slecht heb ik nergens gebruikt.

 11. -buitenkantje rechts-

  Ajax is aan het bouwen.. Ik heb voor het eerst het gevoel dat we vooruit gaan.
  Er wordt 36 Miljoen geïnvesteerd in de Toekomst met een stadion voor 6000 man en er komen 15 nieuwe velden bij. De scouting heeft een injectie gehad.
  Structureel CL voetbal hoort nu tot beleid. Er wordt nu tijdig nagedacht over aankopen ivm vertrek van spelers.. Iets wat onder Bergkamp vaak niet mogelijk was.. Vraag FdB maar eens..
  Hoop wel dat de aankopen nu ook ècht aanwinsten zullen zijn. Geen Sinkgravens.. Kristensen.. etc. Aankopen die Ajax meteen verder helpen. Zou ook eens gaan shoppen bij PSV.
  Guitierrez.. Lozano.. Bergwijn.. Cashen voor de Ligt en de Jong en daarmee shoppen bij onze concurrent.

  1. Tikkietakka

   Ik zeg dat er verkeerde keuzes worden gemaakt. Simpel voorbeeld ……. Heitinga…… vele jeugdaankopen voor het geval dat ……… veel aankopen bedoeld voor selectie Ajax 1 maar niet gelukt, kortomaan scouting is nog hoop te verbeteren. Nee, niet veel vertrouwen bij mij.

  2. Indojood

   FdB was daar zelf onderdeel van dus hij heeft even zoveel schuld aan als Bergkamp. Duarte, Vd Hoorn Sigthorsson, Sinkgraven, Gudelj, noem ze maar op. Allemaal bullshit aankopen. Doods voetbal, geen wonder dat Eug dat goed vond.

   1. De Nees

    Onverklaarbaar ook dat Frank koos voor vd Hoorn ipv van Dijk. Terwijl vd Hoorn die zomer op het jeugd EK in Israel de ene flater na de ander maakte. En toch om te laten zien hoe eigenwijs je kan zijn niet willen kiezen voor van Dijk terwijl half NL dat afraadde. Dennis heeft voor veel groen licht gegeven maar never nooit dat er maar 1 speler kwam waar de Boer op tegen was, daarvoor had hij te veel aanzien binnen die groep.

  3. Indojood

   Investering in De Toekomst is niet persé in de jeugdopleiding. Spelers als De Ligt, Nouri en De Jong (gekocht) moeten de norm zijn en daarvoor moet alles in het werk gesteld worden. Zie liever Jonk en Jongkind terugkeren.

  1. Tikkietakka

   Gewoon belachelijke prijzen. Dat is geen mens waard. Dat we dit normaal vinden en zelfs te weinig geeft aan dat we middenin een waanzin zitten.

   1. kanu

    Ja dat klopt maar je moet Mee helaas.Tot ze eerst maar eens in het buitenland beginnen dit in te dammen.

 12. Bert Betondorp

  Bijna iedereen die Ajax lief heeft gaat er vanuit dat er een leegloop komt a/h einde. van het seizoen. Ik niet. Met een goed resultaat in CL gaan de huidige toppers van Ajax nadenken. Blijven of naar een andere club op de bank?
  Als het mogelijk is om de huidige selectie verder te laten gaan met een financieel betet contract en met een aanvulling van goede nieuwe spelers kan Ajax een goed nieuw seizoen draaien met natuurlijk weer CL Kost een paar centen maar je geniet. Dat zeg ik.

Comments are closed.